Soţ obligat de soţie, prin instanţă, să meargă la psiholog

marți, 01 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 Soţ obligat de soţie, prin instanţă, să meargă la psiholog

Un ieşean a fost obligat de judecători să urmeze consiliere psihologică şi psihoterapie. Soţia acestuia a solicitat emiterea unui ordin de protecţie, iar magistraţii au putut vedea ei înşişi efectele violenţei bărbatului. 

Ionela P. s-a adresat instanţei la două zile după un incident în care soţul ar fi lovit-o cu pumnii şi picioarele, pe fondul relaţiilor deja tensionate şi care se agravaseră după intentarea de către femeie a unei acţiuni de divorţ. Certificatul medico-legal depus la dosar şi însăşi starea fizică a femeii i-au convins pe judecători.

„Din cuprinsul înscrisurilor depuse, rezultă faptul că reclamanta a fost lovită cu bestialitate de pârât. Vătămarea a putut fi observată în mod direct şi de instanţa de judecată, victima prezentând echimoze în zona gurii. Reclamanta a mai arătat că a pârâtul s-a mai manifestat şi în alte rânduri agresiv cu soţia sa, însă acest episod de violenţă a îngrozit-o”, au reţinut magistraţii. Aceştia au dispus luarea celor mai severe măsuri prevăzute de legislaţie în materia ordinului de protecţie. Astfel, s-a decis evacuarea lui Dan P. din locuinţă, obligarea lui la păstrarea unei distanţe minime de 100 de metri faţă de soţia sa şi interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic sau prin corespondenţă.

Măsurile de protecţie vor fi valabile pe durata maximă permisă de lege, respectiv 6 luni. În plus, bărbatul va trebui în acest interval să urmeze un program de consiliere psihologică şi terapia aferentă. Decizia judecătorilor se aplică de îndată, dar legea permite contestarea ei. Apelul declarat de Dan P. a fost înregistrat ieri pe rolul Tribunalului. 

Comentarii