Soții Irina şi Zaharia Schrotter construiesc un bloc cu patru etaje în Pacurari, lângă Casa Buicliu

miercuri, 16 august 2023, 13:15
1 MIN
 Soții Irina şi Zaharia Schrotter construiesc un bloc cu patru etaje în Pacurari, lângă Casa Buicliu

Soţii Irina şi Zaharia Schrotter au iniţiat demersurile pentru construirea unui imobil cu 4 etaje în cartierul Păcurari din Iaşi. Situat pe un teren învecinat cu Casa Buicliu, un monument istoric ce urmează a fi transformat într-un Muzeu dedicat copiilor, proiectul a primit aprobarea Consiliului Local în 2017 şi este în prezent în etapa de evaluare la Comisia de monumente istorice, conform apix.ro.

Terenul de peste 1.700 de metri pătraţi, în proprietatea soţilor Schrotter din anul 2001, va găzdui acest ansamblu rezidenţial modern ce va avea un regim cu demisol, parter, 3 etaje şi un al patrulea etaj parţial, conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local în anul 2017. Înălţimea clădirii a fost restricţionată la 16 metri, pentru a se integra în estetica zonei şi pentru a nu afecta vizual monumentul istoric învecinat.

Cu toate acestea, demararea construcţiei depinde de obţinerea unui aviz din partea Comisiei de monumente istorice, care va evalua impactul proiectului asupra patrimoniului cultural şi istoric al zonei. Odată ce avizul este obţinut, beneficiarii pot depune documentaţia necesară la Primărie pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

În plus, conform dispoziţiilor hotărârii 507/2017 a plenului Consiliului Local, soţii Schrotter sunt responsabili pentru extinderile, modernizările şi devierea reţelelor tehnico-edilitare necesare pentru funcţionarea proiectului imobiliar, aceste lucrări urmând a fi realizate înainte de începerea construcţiei propriu-zise.

Este demn de menţionat că soţii Schrotter nu sunt la prima investiţie de acest gen. Potrivit surselor, ei au în derulare o altă investiţie imobiliară pe strada Toma Cozma din Iaşi.

SURSA FOTO: APIX

Comentarii