Stația GPL care a sărit în aer și care vindea butelii ilegal aparține fiului primarului psd-ist al comunei Crevedia. Ciolacu, iritat că e întrebat de primar

duminică, 27 august 2023, 08:00
2 MIN
 Stația GPL care a sărit în aer și care vindea butelii ilegal aparține fiului primarului psd-ist al comunei Crevedia. Ciolacu, iritat că e întrebat de primar

Stația GPL unde au avut loc exploziile aparține unei firme deținute de fiul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea (PSD). Stația GPL, conform primarului din Crevedia, ar fi avut activitatea suspendată și nu ar fi avut voie să vândă carburanți.

Întrebat despre fiul primarului din Caracal (PSD), care deține stația GPL, premierul Marcel Ciolacu a răspuns iritat: „Da, patronul stației este fiul unui primar. Dacă dumneavoastră credeţi că eu, preşedintele partidului, ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor sau copiii membrilor sau ce membri au GPL, vă înşelaţi. Vorbim să salvăm vieţi şi mă întrebaţi de…”.

Despre explozii, CITIȚI AICI

Cele două explozii de la o stație GPL din Crevedia au provocat 1 deces și 57 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție. Mai multe persoane sunt în stare gravă, iar autoritățile au început să transfere răniți în străinătate prin mecanismul de protecție civilă.

Populația din zona afectată de cele două explozii masive de sâmbătă din Crevedia a fost evacuată.

Potrivit MAI, prima explozie a provocat 8 victime, dintre care o persoană a murit de infarct, fără să aibă arsuri, iar șapte persoane cu arsuri au fost transportate la spitalul de urgență bucurești și Spitalul Bagdasar Arseni.

A doua explozie a dus la rănirea a 50 de oameni, dintre care 3 transportate la UPU Târgoviște și 47 la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Potrivit ultimei raportări 54 persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși.

Primii doi pacienţi răniţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia au fost transferaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o unitate medicală din Bruxelles, fiind vorba despre doi pompieri. Alte două persoane urmează să fie duse cu o aeronavă a Ministerului Apărării la Milano, în Italia.

Duminică dimineață, la ora 08:00, circulaţia era în continuare oprită pe ambele sensuri pe DN 1A Bucureşti-Ploieşti, în localitatea Crevedia, iar forţele de intervenţie izolaseră zona şi acţionau pentru lichidarea totală a incendiului.

Comentarii