Stilul japonez sau arta simplității

joi, 02 martie 2023, 08:38
2 MIN
 Stilul japonez sau arta simplității

O călătorie în est poate schimba radical obiceiurile și stilul de viață. Acesta este motivul pentru care mulți aleg să aducă și să reproducă o felie de cultură japoneză acasă. Mediul va avea astfel un farmec unic de acest gen.

Pentru că Estul are un farmec atemporal. Magia și simplitatea înconjoară cultura Zen, care a fost întotdeauna o sursă de inspirație pentru arhitecți și interioare. Estetica designului japonez este naturală și oferă un sentiment de pace și echilibru. Meditația pare să treacă prin fiecare obiect de mobilier. 

Aducerea naturii în interior. Meditează. Ia legătura cu elementele care te înconjoară. Aceasta este filozofia Zen. 

Din acest motiv, în zona de zi, este important să alegeți materiale precum lemnul sau bambusul care să aducă în minte intrările minka, acele case tradiționale japoneze din lemn și paie, fascinante și mereu contemporane pentru stilul lor esențial.

Plantele sunt un element cheie în decorul în stil japonez. Florile din Est sunt considerate la fel ca ființele umane și au o valoare simbolică ridicată.

Deoarece natura este viață, plantele sunt plasate în casă nu ca un element pur decorativ, în principal datorită faptului că au multe beneficii pentru sănătate.

Plantele combinate cu mese și bănci din lemn, conferă ușurință și armonie mediului înconjurător. Casa ta se va transforma astfel într-o mică seră.

Una dintre caracteristicile principale ale mobilierului japonez este dimensiunea. Tradițional japonez conceptul de bază este minimalismul. Nu există decorațiuni baroce sau mobilier greu. Totul vizează funcționalitatea și simplitatea, dar mai ales să ocupe spațiul minim.

Patul este din lemn natural (este imposibil să-l găsești din oțel sau fier forjat), jos, adesea suspendat sau așezat pe o platformă de lemn. Toate combinate cu noptiere cu o structură simplă, dar elegantă și cu tablouri calde și nelipsitele flori de cireș.

Apa este un alt element natural important pentru japonezi. Sunetul ploii sau foșnetul unei cascade conciliază meditația și relația simbiotică cu natura.

Pentru a da o notă orientală băii tale, locul de relaxare și îngrijire a corpului, nu poți evita introducerea căzii tipice japoneze, ofuro, mică și profundă, ovală sau rotundă, aproape întotdeauna albă cu finisaje din lemn antibacterian. Te vei simți ca și cum ai fi într-un centru de wellness acasă, unde totul este mai intim și mai primitor.

Pentru bucătarie, pentru a crea un mediu cu un design șic și minimal în același timp, este posibil să combinați două stiluri: scandinav și oriental.

Amândouă sunt foarte simple, unite de elemente care se combină în mod natural.

Evident, este preferat lemnul, care poate fi amestecat cu albul pereților sau al celorlalte accesorii pentru că, de fapt, albul este sinonim cu minim.

 

Comentarii