Străzi şi pasaje din Iaşi, tranformate în adevărate lacuri (VIDEO-FOTO)

sâmbătă, 08 iulie 2023, 09:11
2 MIN
 Străzi şi pasaje din Iaşi, tranformate în adevărate lacuri (VIDEO-FOTO)

Mai multe străzi şi pasaje din municipiul Iaşi au fost afectate de ploile căzute noaptea trecută în cantităţi destul de mari.

 “A sosit trenul cu precipitaţii şi în estul judeţului Iaşi, regiune care spuneam că avea tendinţa să se transforme într-un ciudat areal de secetă în asimetrie cu regiunile situate cu puţin mai la vest. A fost suficient pentru asta un tren convectiv de manual, ce a intersectat chiar arealul oraşului. Începând de la miezul nopţii s-au acumulat 62 mm la Universitate, 58 mm la Politehnică, însă doar 20 mm la Leţcani, 8 mm la Mădârjac, în timp ce de această dată în nord-vestul judeţului abia au căzut câteva picături”, conform Meteo Moldova.

Primarul Mihai Chirica a admis că sunt probleme mai vechi pe unele artere rutiere din municipiu. “A fost o noaptea destul de grea pentru municipiul Iaşi. Practic, precipitaţiile, spre dimineaţă la ora 5, au încetat. Problemele majorare au apărut acolo unde de regula avem dificultăţi: pasajul Păcurari, Galata, strada Bradului, Nicolae Iorga, strada Ferdinand I – fostul Splai Bahlui mal stâng, să spunem în zonele joase, unde cantităţile de apă care au căzut, părerea mea că au fost de peste 100 de litru pe metru pătrat, nu avem încă raportările venite de la ISU.

Am reuşit până în momentul de faţă să eliberăm pasajul Galata, pasajul Păcurari rămâne în continuare închis, în câteva ore o să reluăm circulaţia şi acolo, se retrag apele şi de pe străzile Pantelimon Halipa şi Bradului şi în două-trei ore o să punem tot oraşul în circulaţie. Au căzut cantităţi de ape foarte mari într-un timp foarte scurt, desigur pe o prognoză care a afectat întreaga ţară”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Comentarii