Sucevean reținut după ce a folosit iepuri vii pentru a dresa câini de vânătoare

luni, 09 ianuarie 2023, 14:11
1 MIN
 Sucevean reținut după ce a folosit iepuri vii pentru a dresa câini de vânătoare

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din județul Suceavaa fost reţinut şi ulterior plasat sub control judiciar, fiind acuzat că a folosit iepuri pentru a dresa doi câini. Ancheta a fost declanșată în urma unor imagini apărute pe rețelele sociale.

Conform Inspectoratului Județean de Poliţie Suceava, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în urma imaginior apărute în luna octombrie, iar în 6 ianuarie bărbatul a fost prins în localitatea de domiciliu, Zvoriştea, fiind reținut pentru infracțiunea de „folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.

Potrivit anchetatorilor, tânărul este acuzat că în zilele de 23 şi 24 septembrie 2022, precum şi în ziua de 23 octombrie 2022 a folosit animale vii, respectiv iepuri, pentru dresajul a doi câini din rasa metis Ogar pe care îi are la locuința sa din satul Stâncuţa, din comuna Zvoriştea.

În cazul acestuia procurorul a dispus control judiciar pentru 60 de zile începând cu 7 ianuarie, cu interdicţia de a părăsi judeţul.

”Folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea" constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Complementar, în cazul condamnării pentru o astfel de infracţiune, instanţa poate dispune şi interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 5 ani.

Comentarii