Suma uriașă cu care au fost prinși doi ucraineni în Vama Siret. Ce se va întâmpla cu banii

miercuri, 26 iulie 2023, 16:44
1 MIN
 Suma uriașă cu care au fost prinși doi ucraineni în Vama Siret. Ce se va întâmpla cu banii

O femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană a fost depistată marți, cu 100.000 de dolari în rucsac, în fața PTF Siret. Ulterior, la vamă s-a prezentat un cetățean ucrainean care a susținut că cei 100.000 de dolari îi aparțin.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, avea asupra lui un rucsac în care a declarat că mai are 400.000 de dolari, iar toată suma, împreună cu cea a femeii, este a lui.

„În urma unor verificări specifice cu privire la documentele prezentate de bărbat pentru banii pe care-i deținea și a constatării faptului că există neconcordanțe între declarațiile femeii și ale bărbatului, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal”, a transmis Poliția de Frontieră.

Drept urmare, în urma inventarierii valutei din rucsacul bărbatului, s-a constatat că este vorba de 390.000 de dolari, valută care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în total, în cursul zilei de marți, polițiștii de frontieră au confiscat de la ambele persoane, suma de 490.000 de dolari. (stirileprotv.ro)

Comentarii