Surpriza zilei la turneul ATP Challenger 100 Concord Iaşi Open

marți, 11 iulie 2023, 08:00
2 MIN
 Surpriza zilei la turneul ATP Challenger 100 Concord Iaşi Open

Jucătorul român de tenis a produs surpriza zilei la turneul ATP Challenger 100 Concord Iaşi Open. Filip Jianu (FOTO), clasat pe locul 312 în clasamentul ATP şi beneficiind de un wild-card, l-a eliminat în primul tur pe al şaptelea favorit, francezul Enzo Couacaud, care ocupă locul 158 în lume, cu scorul de 6-2, 6-1, scrie flashscore.ro.

Filip Jianu, în vârstă de 21 de ani şi considerat una dintre speranţele tenisului masculin românesc, a obţinut victoria în doar 64 de minute împotriva adversarului său mai bine clasat, francezul Enzo Couacaud, locul 158 mondial.

În optimile de finală, Jianu ar putea întâlni chiar pe compatriotul său Nicholas David Ionel, care va juca în primul tur împotriva nord-macedoneanului Kalin Ivanovski, un jucător venit din calificări.

Pe lângă Filip Jianu, luni s-au mai calificat în optimi de finală italianul Riccardo Bonadio (6-4, 6-3 împotriva compatriotului său Edoardo Lavagno) şi ucraineanul Vitaliy Sachko. Acesta din urmă a beneficiat de abandonul favoritului numărul 3, cehul Tomas Machac, în decisiv, la scorul de 6-7 (5), 6-4, 3-0.

Ucraineanul Vitali Saciko a beneficiat de abandonul cehului Tomas Machac, care era al treilea favorit, la scorul de 6-7 (5/7), 6-4, 3-0.

Ieşeanul Cezar Creţu va juca în al treilea meci de pe Terenul Central împotriva argentinianului Juan Bautista Otegui, venit din calificări, iar în al treilea meci de pe terenul 5 vor juca Sebastian Gima şi cehul Dalibor Svrcina.

În sesiunea de seară, nu înainte de ora 18.30, Nicholas David Ionel va juca pe Arena Centrală împotriva nord-macedoneanului Kalin Ivanovski, venit din calificări.

Al patrulea român din program este ieşeanul Matei Onofrei, în vârstă de 17 ani, care va juca la dublu alături de experimentatul jucător uruguayan Pablo Cuevas, în vârstă de 37 de ani.

Tot astăzi vor debuta la Concord Iaşi Open şi primii doi favoriţi. Spaniolul Zapata Mirales, cap de serie numărul 1, va juca împotriva tunisianului Aziz Dougaz, iar moldoveanul Radu Albot, al doilea favorit, îl va întâlni pe argentinianul Juan Pablo Ficovich în primul meci al zilei.

Comentarii