Surse: Mama care și-a omorât bebelușul la Iași, aruncându-l de la etajul apartamentului în flăcări, era încuiată în casă

vineri, 12 ianuarie 2024, 13:39
2 MIN
 Surse: Mama care și-a omorât bebelușul la Iași, aruncându-l de la etajul apartamentului în flăcări, era încuiată în casă

Anchetatorii au revenit în apartamentul mamei care și-a aruncat bebelușul de la etajul trei, după ce casa a fost cuprinsă de flăcări, la Iași.

Copilul a murit în urma traumatismelor și procurorii au deschis un dosar pentru omor.

Un punct critic în anchetă este stabilirea cauzei exacte a incendiului.

ISU a indicat preliminar că "la incendiul din aleea Decebal, cauza probabilă a fost folosirea focului deschis în spații închise".

Mai multe elemente necesită clarificare pentru a obține tabloul complet al dramei.

Astfel, trebuie elucidat de ce femeia nu a ieșit cu copilul pe ușă din casa în flăcări și de ce a ales să-l arunce pe bebeluș pe geam, apoi să sară și ea.

O ipoteză susținută de informații pe surse este că ușa apartamentului era încuiată. Soțul femeii insistă însă că femeia avea propriile chei.

"Procurorii au deschis un dosar penal pentru omor comis asupra unui membru al familiei, însă dosarul este momentan in rem, adică se efectuează cercetarea faptelor, fără a fi momentan formulate acuzații față de o persoană.

Anchetatorii încearcă să înțeleagă cu exactitate ce s-a întâmplat: cum a pornit acel incendiu și de ce a ales tânăra mamă soluția de a-și arunca copilul pe geam, după care s-a arunca și ea.

Unele surse spun că ușa apartamentului ar fi fost încuiată. Anchetatorii au găsit în casă cheile de rezervă și încearcă reconstituie filmul dramei.

Știm că soțul femeii fusese acasă cu câteva ore înainte de incendiu, însă nu știm dacă la plecare și-a încuiat soția și copilul în apartament.

Mai mult, pe Antena3

Comentarii