Sute de dispăruți după prăbuşirea unui gheţar într-un lac. S-a format o viitură

duminică, 07 februarie 2021, 19:15
2 MIN
 Sute de dispăruți după prăbuşirea unui gheţar într-un lac. S-a format o viitură

Autorităţile din India se tem că până la 150 de persoane ar fi murit după ce un gheţar din Himalaya s-a fragmentat şi s-a prăbuşit într-un lac de acumulare duminică dimineaţă, iar viitura formată în urma acestui incident a determinat evacuarea satelor din aval.

"Numărul concret al victimelor nu a fost deocamdată confirmat", dar ne temem că între 100 şi 150 de persoane au murit, a declarat Om Prakash, secretar-general al guvernului din statul indian Uttarakhand, unde s-a produs incidentul.

"Am localizat cel puţin nouă cadavre în albia râului. Cel mai recent bilanţ ridică numărul persoanelor dispărute la 150. Şi alte 16-17 persoane sunt blocate într-un tunel", a declarat SS Deswal, directorul general al Poliţiei de Frontieră Indo-Tibetană (ITBP).

Un martor ocular afirmă că a văzut un "zid" de praf, roci şi apă, după ce o avalanşă s-a produs în valea unui râu.

"Viitura s-a produs foarte repede, nu am avut timp să alertăm pe nimeni", a declarat Sanjay Singh Rana, care locuieşte într-o zonă înaltă a satului Raini, într-o conversaţie telefonică purtată cu jurnaliştii de la Reuters. "Am crezut că şi noi vom fi luaţi de viitură", a adăugat el.

Localnicii se tem că angajaţii care lucrau la proiectul unei hidrocentrale din apropiere au fost luaţi de viitură, precum şi sătenii aflaţi pe malurile râului în timp ce căutau lemne pentru foc şi îşi supravegheau turmele de animale, a adăugat Sanjay Singh Rana.

"Nu avem nicio idee despre numărul oamenilor care sunt daţi dispăruţi", a mai spus el.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii