Sute de studenţi ajutaţi cu stagii de practică sau să-şi găsească un loc de muncă

joi, 12 noiembrie 2020, 02:56
2 MIN
 Sute de studenţi ajutaţi cu stagii de practică sau să-şi găsească un loc de muncă

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a lansat oficial un proiect în valoare de aproape 1 milion de euro care are finanţare europeană, proiect menit să pregătească studenţii Politehnicii pentru viitorul loc de muncă. Proiectul este intitulat „TechJobs – Stagii de practică pentru studenţii Universităţii Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iaşi într-un mediu de lucru real“, fiind realizat în parteneriat cu SC Data Serv Accounting SRL.

Proiectul este selectat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, având drept obiectiv specific creşterea numărului de absolvenţi ai învăţământului universitar care îşi găsesc un loc de muncă. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.747.785 de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă acordată de UE este de 3.959.101 de lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este 639.716 de lei. Valoarea confinanţării eligibile a beneficiarului este de 148.966 de lei.

Proiectul se va desfăşura pe perioadă de 24 de luni, până în luna septembrie a anului 2022, urmând ca evenimentul de lansare a proiectului să se desfăşoare săptămâna aceasta, pe 13 noiembrie, de la ora 11.00, conferinţa putând fi urmărită online, pe platforma Google Meet.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea cu 129 a numărului absolvenţilor Politehnicii ieşene care îşi găsesc un loc de muncă în domeniu, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv. Totodată, se doreşte creşterea cu 321 a numărului studenţilor TUIASI sprijiniţi pentru tranziţia de la şcoală la piaţa muncii prin participarea la stagii de practică. Totodată, se doreşte limitarea abandonului şcolar.

„Efectele pozitive ale proiectului vor fi pe termen lung. Consilierea şi orientarea profesională vor oferi o perspectivă clară studenţilor în privinţa viitorului şi vor pune bazele motivaţiei de continuare studiilor şi dobândirea de noi competenţe profesionale asigurând astfel formarea profesională continuă“, subliniază reprezentanţii Politehnicii.

În cadrul proiectului se doreşte şi stimularea studenţilor să îşi deschidă propria afacere prin dobândirea competenţelor antreprenoriale şi socio-civice.

Comentarii