Cea mai prolifică bandă de spărgători de case în construcţie, pusă în cătuşe

Tâlharii care lăsau casa cheală. Smulgeau din perete până şi centrala termică

sâmbătă, 16 mai 2020, 01:56
2 MIN
 Tâlharii care lăsau casa cheală. Smulgeau din perete până şi centrala termică

Doar pagubele dovedite de poliţie ajung la aproape 200.000 de lei. Hoţii sunt atât de periculoşi încât au trecut la şantaj asupra păgubiţilor în momentul în care au fost daţi în vileag. Zona de acţiune: comunele Miroslava şi Mogoşeşti.

Patru indivizi care au dat mai multe spargeri la firme din perimetrul comunelor Miroslava şi Mogoşeşti au fost ridicaţi de către poliţişti ieri, după o razie de amploare. Cei patru hoţi au spart apartamente, imobile în construcţie, pătrunzând prin efracţie chiar şi într-un depozit de materiale.

„În urma investigaţiilor, a rezultat faptul că, în perioada februarie – aprilie 2020, patru bărbaţi cu vârste între 23 şi 46 de ani ar fi pătruns pe timp de noapte, prin efracţie sau escaladare, în imobile cu destinaţie de locuinţe sau aflate în construcţie, precum şi într-un depozit cu materiale de construcţie, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, – scule electrice, materiale de construcţie, centrale termice, obiecte sanitare -, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 190.000 lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe materiale de probă, iar cei patru au fost conduşi la audieri“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Unul dintre cei patru a fost mai „prolific“ decât ceilalţi, spun oamenii legii. Costel Albu a intrat în noaptea de 24 spre 25 în trei imobile aflate în construcţie din localitatea Horpaz, folosindu-se, încă nu se ştie cum, de chei potrivite. Acesta a furat scule electrice în valoare de 10.000 lei. În noaptea de 1 spre 2 aprilie, Albu a intrat în alte trei locuinţe din Horpaz, de unde a furat scule în valoare de 6.000 lei, apoi a intrat într-o cabană, de unde a furat scule de 4.000 lei. Acelaşi hoţ a trecut şi la şantaj în momentul în care unul dintre proprietarii furaţi a fost înştiin­ţat că el este suspectul furtului: acesta din urmă l-a ameninţat că îl va o­mo­rî dacă nu îi dă 10.000 de lei.

Comentarii