Tânăr în comă după ce a încercat să întoarcă o căruţă în drum

marți, 04 septembrie 2018, 01:50
1 MIN
 Tânăr în comă după ce a încercat să întoarcă o căruţă în drum

Un adolescent în vârstă de 16 ani se află în stare foarte gravă după ce în cursul dimineţii de ieri a fost victimă a unui accident rutier în localitatea ieşeană Costuleni.

 Acesta se deplasa singur cu căruţa pe un drum, iar la un moment dat a intenţionat să vireze la stânga, fără să ţină cont că drumul era marcat cu linie continuă. Astfel, a fost lovit din spate de o maşină care se deplasa regulamentar. La faţa locului a intervenit de urgenţă un echipaj al SMURD care l-a transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

„Băiatul a fost găsit în comă profundă, mioză bilaterală şi miocloni (n.r. – contracţie musculară bruscă, involuntară, dezordonată), posibil ruptură de splină, a fost intubat şi ventilat mecanic”, au precizat reprezentanţii SMURD Iaşi. Cei de la Spitalul de Copii susţin că starea băiatului este foarte gravă, fiind internat direct la Anestezie şi Terapie Intensivă. „Cazul este unul grav, vorbim despre o politraumă produsă în urma unui accident rutier. A fost explorat imagistic, s-a făcut computer tomograf şi va rămâne internat în ATI”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

 

 

Comentarii