Tărăboi cu maşini intrând în oameni şi cu acuzaţii de răpire a unei fetiţe, pe uliţele satului

sâmbătă, 22 iunie 2019, 01:58
2 MIN
 Tărăboi cu maşini intrând în oameni şi cu acuzaţii de răpire a unei fetiţe, pe uliţele satului

Anchetă încâlcită derulată de anchetatori în urma unui scandal de pomină ce a avut loc, acum câteva zile, pe un drum sătesc din satul Mânjeşti, comuna Mogoşeşti. Poliţiştii şi procurorii încearcă să desluşească iţele acestui caz, investigaţia fiind una complicată din cauza acuzaţiilor reciproce pe care protagoniştii şi le aduc. 

Scandalul a avut loc pe 7 iunie, lângă locuinţa familiei Mihalache. Membrii acestei familii susţin că un consătean pe nume Sorin Ursache ar fi încercat să îi răpească din curte fetiţa de 2 ani şi jumătate. La scurt timp după presupusa tentativa de răpire, tatăl, respectiv fratele fetiţei ar fi ieşit în drum şi ar fi intrat în conflict cu Ursache şi cu un apropiat de-al său, pe nume Gabriel State.

Cele două părţi se acuză reciproc de agresiune, State precizând că tatăl copilei, Mihai Mihalache, i-ar fi lovit maşina cu o furcă, lovindu-o, totodată, pe concubina sa. La rândul său, într-o plângere penală depusă la Parchet zilele trecute, Mihalache aduce acuzaţii de tentativă la omor, spunând că State l-ar fi lovit intenţionat cu maşina.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, o vecină ar fi sunat la 112, conflictul stingându-se, în cele din urmă. „În cauză a fost întocmit un dosar penal in rem pentru lovire, distrugere şi ameninţare“, ne-a precizat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Membrii familiei Mihalache susţin că sunt victime în acest conflict, invocând neînţelegeri mai vechi. „Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, pe lângă cele 3 persoane vătămate majore, este vorba şi despre un minor de numai 2 ani şi 6 luni. Prioritatea familiei la acest moment este de a se îngriji de stabilitatea emoţională a fetiţei, aceasta fiind în mod grav periclitată în urma celor petrecute. Consider că un astfel de comportament infracţional trebuie sancţionat prompt, mai ales că faptele săvârşite au un grad de pericol social deosebit de ridicat. În acest sens, am încredere că organele de urmărire penală vor efectua cercetările în cauză cu celeritate, luând măsurile legale ce se impun“, a precizat Bogdan Fotea, avocatul familiei Mihala­che. 

Comentarii