Târgul de Carte LIBREX s-a deschis cu reduceri consistente

joi, 10 mai 2018, 01:50
3 MIN
 Târgul de Carte LIBREX s-a deschis cu reduceri consistente

Târgul de Carte LIBREX a adus pentru ieşeni reduceri de până la 50% pentru volumele de carte, sute de ieşeni trecând pragul acestuia încă din prima zi în căutarea ofertelor pentru cărţile dorite.

Ieri-dimineaţă, în jurul orei 10, principalele cărţi căutate au fost cele pentru copii, preţurile fiind atractive pentru părinţi. Astfel, aceştia au putut găsi în cursul zilei de ieri cărţi de colorat sau cu poveşti şi la preţul de 1 leu, la 3 sau 5 lei. De asemenea, multe dintre editurile prezente la târg au venit cu reduceri cuprinse între 20% şi 50%.

Peste 120 de expozanţi

La fel de atractive sunt şi pachetele de cărţi pregătite de către edituri, unde reducerile pentru titluri cunoscute ajung până la 35%. Astfel, pentru seria Game of Thrones, vizitatorii târgului vor trebui să scoată din buzunar aproximativ 230 de lei, preţul iniţial fiind de 350 de lei. Cumpărate individual, cărţile din această serie au totuşi o reducere de 20%.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA LIBREX

Cei care vor trece pragul Târgului de Carte LIBREX au posibilitatea să viziteze standurile a peste 120 de expozanţi din întreaga ţară, dar şi din Republica Moldova. Aceştia oferă pentru publicul ieşean cărţi şi lucrări ştiinţifice din toate domeniile, dar şi pot vizita şi standuri de arte vizuale, muzică, papetărie şi birotică sau cu jocuri şi jucării.

Ieşenii nu se înghesuie încă să cumpere

Ieşenii care au trecut însă pragul târgului de carte la primele ore ale dimineţii au venit doar să vadă care sunt reducerile şi dacă pot găsi cărţile pe care şi le doresc. „Deocamdată, am venit doar să vedem ce putem găsi, şi voi reveni cu prietena în weekend să cumpărăm câte ceva. Sunt reduceri, însă nu pot să spun că atât de mari. Mai aşteptăm. Poate în ultima zi de târg mai scad preţurile“, explică un tânăr ieşean. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul cărţilor pentru copii, cu reduceri substanţiale, mamele fiind principalele cumpărătoare. „Băiatul meu se plictişeste repede de cărţile cu poveşti, aşa că mereu îi cumpăr altele noi. Acum profităm de reduceri şi cumpărăm mai multe; şi cărţi cu poveşti şi cărţi de colorat“, explică o tânără mămică.

Peste două sute de evenimente la LIBREX

Evenimentul de lansare a Târgului de Carte LIBREX aflat la cea de-a 26-a ediţie a început ieri la ora 10.30, în deschidere acestuia susţinând un moment artistic Grupul Floralia, urmat de festivitatea de deschidere la care au participat profesori şi scriitori ieşeni. De asemenea, pe durata zilei de ieri au avut loc o serie de întâlniri şi activităţi culturale.  Până pe data de 13 mai vor avea loc peste 200 de evenimente culturale şi întâlniri cu diferiţi autori de carte, dar vor putea participa şi la diferite dezbateri, la piese de teatru sau momente de sans sau recitaluri de muzică şi poezie. 

IMAGINI IN PREMIERA AICI

Comentarii