Tarom ne trimite cu mașina sau trenul la mare. A exclus Iașul de pe lista curselor estivale

marți, 09 iunie 2020, 01:59
2 MIN
 Tarom ne trimite cu mașina sau trenul la mare. A exclus Iașul de pe lista  curselor estivale

Trenul parcurge distanţa în 10 ore şi jumătate. TAROM nu a inclus Iaşul în lista curselor estivale, optând doar pentru oraşe din Banat şi din nord-vestul ţării 

Conducerea Aeroportului Iaşi a numit „decizie politică” deschiderea curselor estivale TAROM către Litoral doar din Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara. „Felicit primarii acestor municipii pentru presiunea politică exercitată şi constat cu amărăciune că Iaşul nu are nici primar, nici miniştri cu influenţă în PNL”, a declarat Cătălin Bulgariu, directorul general al aerogării ieşene. El a comparat excluderea Iaşului din listă cu redeschiderea doar a unei „rute de noapte” spre Bucureşti, cu referire la zborul dus-întors spre Capitală care ajunge la Iaşi după ora 19 şi pleacă înapoi după ora 21. Amintim că şefii regiei au făcut o solicitare către TAROM, săptămâna trecută, pentru deschiderea unei curse Iaşi-Constanţa. Între timp, TAROM a anunţat doar cele trei destinaţii, însă nu şi un orar. Prin urmare, nu se pot face nici rezervări, singura precizare a companiei fiind că zborurile către Constanţa vor începe în iulie. TAROM nu a explicat de ce doar din cele trei oraşe vestice se va putea zbura către Litoral. Un motiv ar putea să fie distanţa mare până la Marea Neagră. Totuşi, trenul care a început să circule din weekendul trecut de la Iaşi la Mangalia face zece ore şi jumătate. În comparaţie, cele mai rapide trenuri ajung de la Timişoara şi Cluj la Constanţa în aproximativ 13 ore.

Pentru moment, de la Iaşi se poate zbura spre Bucureşti, Billund şi Tel Aviv. De vineri, va reveni şi Larnaca pe tabloul de zbor, iar de la mijlocul săptămânii viitoare, Paris şi Bologna. Toate aceste curse sunt operate de Wizz Air. Amintim că Blue Air şi Austrian Airlines au anunţat reluarea programului de zbor începând cu luna iulie. Pe de altă parte, TAROM nu a făcut niciun anunţ privind deschiderea încă unui zbor sau schimbarea orei singurei curse zilnice pe care a redeschis-o până acum spre Bucureşti.

Comentarii