Tată și fiu au luptat în Ucraina unul împotriva celuilalt. Tatăl, tanchist rus, a fost lichidat

joi, 08 februarie 2024, 09:35
1 MIN
 Tată și fiu au luptat în Ucraina unul împotriva celuilalt. Tatăl, tanchist rus, a fost lichidat

O situație neobișnuită s-a înregistrat pe frontul din Avdiivka, în estul Ucrainei, unde războiul a adus față în față un fiu și un tată, luptând în tabere adverse. Oleksandr, unul dintre cei mai tineri și mai experimentați comandanți de Bradley, vehicul blindat furnizat de SUA Ucrainei, a povestit pentru un post tv din Ucraina cum a ajuns să lupte împotriva propriului tată, tanchist rus.

Oleksandr are 19 ani, dintre care jumătate i-a trăit în Rusia. S-a înrolat voluntar pe front, mai intâi la infanterie. Dar apoi, când a început contraofensiva ucraineană și a avut ocazia să lupte într-un vehicul de luptă M2 Bradley american a decis să rămână aici.

Recent, Oleksandr a primit un telefon de pe un număr necunoscut: „Fiule, vino la noi”. Era chiar tatăl lui Oleksandr, pe care nu l-a mai văzut din copilărie.  „Tată în teorie, în realitate era un nimeni”, spune Oleksandr. Tatăl lui Oleksandr era tanchist și a fost trimis pe front să oprească avansul vehiculelor Bradley, relatează TSN. În cele din urmă, tancul în care lupta tatăl lui lui Oleksandr a fost distrus, mai arată TSN.  „Tancul a ars. Au spus că probabil (tatăl lui Oleksandr – n.r.) a murit. Iar mai târziu au confirmat că a murit în tanc. Dronele noastre au distrus tancul. A ars pur și simplu. Așa i-a fost soarta”, mai povestește Oleksandr, fără să arate vreun regret. Citeşte articolul complet pe digi24.ro.

Comentarii