Ţeapă pentru bugetari! Tichetele de vacanţă, folosite doar în extrasezon: Dacă ai mulţi nemţi la uşă cu suta de euro pentru cazare, poţi să nu accepţi tichetele

joi, 30 mai 2019, 09:23
2 MIN
 Ţeapă pentru bugetari! Tichetele de vacanţă, folosite doar în extrasezon:  Dacă ai mulţi nemţi la uşă cu suta de euro pentru cazare, poţi să nu accepţi tichetele

Discuţiile pe tema tichetelor de vacanţă au stârnit spiritele, reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României susţinând miercuri că voucherele de vacanţă ar trebui folosite doar în extrasezon, pentru a nu-i sufoca pe turiştii străini.

Sistemul voucherelor de vacanţă ar trebui îmbunătăţit prin folosirea lor în extrasezon şi în anumite regiuni ale ţării, întrucât utilizarea lor doar în lunile iulie şi august, pe Litoral, duce la scumpiri şi la scăderea numărului de turişti străini, au declarat, miercuri, reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), într-o conferinţă de presă.   Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi membru în grupul de lucru pe turism din CDR, a afirmat că reprezintă o problemă faptul că tichetele sunt folosite în principal în sezonul estival.   

"Toată lumea se îmbulzeşte pe litoral vara şi în weekend şi atunci cresc preţurile, că aşa este legea cererii şi a ofertei. Un alt efect colateral este inhibarea incoming-ului, pentru că hotelierii pe două luni au venituri crescute cu mai mulţi turişti cu preţuri mai bune şi atunci nu mai vor să se complice cu străinii", a spus Anastasiu, citat de Agerpres.   El a arătat că turiştii străini au nevoie de un lanţ de chartere din aprilie până în octombrie, iar ei în iulie şi august nu mai găsesc locuri.   "Astfel că turismul de Litoral şi de Deltă nu are o şansă reală de dezvoltare sustenabilă decât dacă sezonul este de nouă luni şi asta nu se poate face decât cu mulţi turişti străini, combinat şi cu români. Ca politică publică, eu aş fi făcut-o altfel. De exemplu: aş fi dat voucherele cu valabilitate în extrasezon. 

Dacă ai sezon doar două-trei luni, nu-ţi permiţi să ai o echipă stabilă, să bagi bani în pregătirea profesională, oamenii vin şi pleacă, lucrezi cu studenţi şi zilieri. Problema noastră este sezonalitatea, nouă luni, iar nouă luni înseamnă să facem şi altceva decât să stăm la soare. Să facem călărie, cantonamente, evenimente, muzică, multe, multe, multe", a precizat Anastasiu.

Textul integral, pe adevarul.ro

Comentarii