Tenorul Andrei Apreotesei a fost numit director al Palatului Culturii din laşi

vineri, 26 ianuarie 2024, 09:08
1 MIN
 Tenorul Andrei Apreotesei a fost numit director al Palatului Culturii din laşi

Tenorul Andrei Apreotesei a fost numit, prin ordin de ministru, directorul Palatului Culturii din laşi.
 

Joi, 25 ianuarie 2024, Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a semnat ordinul prin care Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iaşi, preia conducerea Complexului Muzeal Naţional „Moldova”. În subordinea acestuia se vor afla: Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu", Muzeul „Poni- Cernătescu", Palatul „Alexandru loan-Cuza" Ruginoasa, Muzeul de Sit Arheologic Cucuteni şi Muzeul Viei şi Vinului din Hârlău.

„Am acceptat propunerea de a prelua, pentru o perioada limitată, conducerea acestei instituții emblematice a Ministerului Culturii, deosebit de importantă pentru noi ieşenii, extrem de îndrăgită de către întreaga lume prin clădirile și patrimoniul său. Sunt convins că, alături de experiența echipei de management existentă acolo, vom reuși să facem lucruri minunate împreună. Mulțumesc doamnei Raluca Turcan, Ministrul Culturii, pentru decizia ce mă onorează, dar mai ales mă responsabilizează în a mă autodepăși prin muncă şi dedicație pentru cultură, artă şi frumos!" a declarat Andrei Apreotesei.
Tenorul Andrei Apreotesei este solist de operă, fondator și membru al proiectului 3 tenori ieşeni. Din 2016 este managerul Ateneului Naţional din laşi, instituția de cultură cu cea mai efervescentă creştere din Regiunea de Nord-Est

Comentarii