Teodorovici: Când spunea Dragnea „culcat”, Ciolacu şi Stănescu erau sub mochetă

vineri, 26 iunie 2020, 11:56
2 MIN
 Teodorovici: Când spunea Dragnea „culcat”, Ciolacu şi Stănescu erau sub mochetă

Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici a dat de înţeles, joi, că va candida la şefia PSD şi i-a criticat pe cei care se dezic de Liviu Dragnea. Nu în ultimul rând, Teodorovici a lansat un nou atac la adresa actualei conduceri a PSD, afirmând că în momentul în care Dragnea spunea "culcat", Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu erau nu doar culcaţi ci de-a dreptul sub mochetă.

"Toţi au fost oarecum aproape de Liviu Dragnea, doar că eu nu m-am dezis de istoria partidului. Am avut o relaţie nu tocmai plăcută cu Liviu Dragnea. Astăzi se dezic cei pe care i-a pus în funcţie. Paul Stănescu sau Marcel Ciolacu unde erau? Când spunea Dragnea „culcat”, erau sub mochetă. Eu sunt unul dintre cei care nu au fost la masă cu Liviu Dragnea, nu am dat la vâsle nu am turnat în pahare, nu mă poate acuza nimeni din partid, nu pot fi pus într-o tabără sau alta", a declarat Teodorovici, la Digi24.ro.

Cât despre o eventuală candidatura a sa la şefia partidului, Teodorovici a lăsat să se înţeleagă că social-democraţii îşi pun speranţe în el şi că dacă va reuşi, îşi va suma istoria PSD-ului şi va reda partidului ceea ce merită – onoarea.

"Este o decizie pe care toţi colegii din partid o cunosc, o simt deja şi o aşteaptă, sper. Dacă îmi asum o astfel de candidatură este şi o asumare a istoriei PSD, cu bune şi cu rele, să nu uităm de NATO, de Uniunea Europeană. Ce vreau eu de la PSD, vreau să pot să îi redau partidului ceea ce merită, onoarea. Simpatizanţii, membrii de partid să aibă curajul şi onoarea de a afirma public: da, mă mândresc cu asta (…) Congresul trebuie făcut cât mai repede. PSD are nevoie de o locomotivă. Cei de la Comisia Europeană îmi spun „Buldozerul” pentru ca tot timpul am obţinut ce am vrut. Liderii se nasc, nu se formează", a afirmat Teodorovici.

Nu în ultimul rând, fostul ministru a explicat că ar vrea o coaliţie cu Pro România şi ALDE la guvernare, după alegerile parlamentare.

„Eu îmi asum ţinte înalte. La parlamentare 40% este ţinta pe care eu vreau să mi-o asum pentru alegerile parlamentare. Eu cred într-o alianţă pe centru-stânga. Pro România este principalul actor şi ALDE, dar şi cei care au astăzi noi proiecte politice. Menirea unui partid este să guverneze, nu să mimeze opoziţia”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Comentarii