Cum se transformă o idilă într-un scenariu al groazei?

Terorizată de iubit, luni la rând. Povestea cumplită, pas cu pas

luni, 13 septembrie 2021, 01:50
4 MIN
 Terorizată de iubit, luni la rând. Povestea cumplită, pas cu pas

Ieşeanul care şi-a ţinut sub teroare fosta iubită vreme de peste o lună de zile, timp în care a încălcat un ordin de protecţie de şase ori, îşi ameninţase cu moartea fosta concubină într-o benzinărie din cartierul Nicolina înainte de a fi săltat de poliţişti şi arestat. Pe parcursul a peste 30 de zile, bărbatul i-a trimis multiple ameninţări cu moartea prin intermediul Facebook şi WhatsApp, a vizitat-o să îi ceară să se împace, i-a lovit unul dintre copii şi a spart o sticlă cu care a ameninţat că o taie pe faţă dacă nu renunţă la ordinul de protecţie. Noi detalii au ieşit la iveală din cazul tragic al femeii care a trăit o bună vreme numai în teroare.

Pe 13 iulie, aproape de orele 2:00, bărbatul a încălcat interdicţiile impuse prin ordinul de protecţie şi i-a trimis fostei iubite, C.L.P., un mesaj de ameninţare cu moartea, prin intermediul aplicaţiei Facebook Messenger. La numai două zile distanţă, pe 15 iulie, şi de această dată în miez de noapte, aproape de orele 3:00, individul şi-a urmărit fosta concubină până în apropiere de o benzinărie de pe bulevardul Socola. Bărbatul, pe numele său Marian Iulian C., a spart o sticlă şi a ameninţat-o pe femeie că o va tăia pe faţă dacă nu se împacă cu el şi nu renunţă la ordinul de protecţie.

A urmat mai apoi o perioadă în care individul nu s-a mai apropiat de femeie, însă aceasta şi-a trăit fiecare zi cu o frică tot mai mare. Pe 11 august, ieşeanul a revenit la locuinţa femeii din Iaşi, unde a încercat din nou să o convingă să lase în spate toate problemele de cuplu. Unul dintre vecinii care ştiau problemele celor doi l-a observat pe bărbat şi a alertat poliţia, iar Marian C. a fost găsit în prezenţa femeii de către oamenii legii. Cu toate că o perioadă nu i-a mai călcat pragul, bărbatul a continuat să o urmărească pe femeie, iar pe 24 august s-a apropiat din nou de ea. În zona străzii Mihail Sturza, Marian C. a găsit-o pe femeie într-un parc din zonă, şi s-a apropiat de aceasta.

După ce a ameninţat-o din nou, bărbatul i-a cerut socoteală cu privire la viaţa personală, iar mai apoi a lovit-o de mai multe ori peste faţă. Cinci zile mai târziu, pe 29 august, bărbatul a revenit la locuinţa femeii, unde a provocat un scandal de nedescris şi a adresat multiple ameninţări cu moartea, iar cearta a fost din nou anunţată la 112 de către vecinii din bloc. De această dată, poliţiştii au intervenit în scandalul de proporţii, iar Marian C. a fost identificat o zi mai târziu, pe 29 august, şi internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru o serie de controale. Câteva zile mai târziu, după ce s-a stabilit că bărbatul a comis mai multe încălcări ale ordinului de protecţie cu discernământ, pe 31 august a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, iar noaptea şi-a petrecut-o după gratii. După o noapte petrecută la „răcoare”, bărbatul a revenit la vechile obiceiuri şi şi-a „vizitat” din nou fosta iubită, numai că de această dată a fost pus serios pe scandal. A renunţat să o mai roage pe femeie să îl primească din nou acasă şi a intrat cu forţa în apartamentul fostei concubine. Supărat fiind pentru că a fost reclamat la poliţie, bărbatul a provocat un scandal de nedescris şi a ameninţat-o cu bătaia pe femeie.

Marian C. şi-a lovit de mai multe ori fosta iubită, chiar la ea în casă, iar mai apoi şi-a bătut şi unul dintre copiii minori. Înainte de a pleca, bărbatul i-a distrus şi mai multe lucruri din casă, printre care şi un telefon mobil. Cearta monstru s-a auzit de la câteva etaje distanţă, iar bărbatul a intrat din nou în atenţia oamenilor legii. Prin intermediul unei ordonanţe, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 5 Poliţie Iaşi au dispus, pe 2 septembrie, reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului.

Prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi, pe 3 septembrie a fost admisă propunerea procurorului de arestare a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile. „În cauza penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi se efectuează cercetări faţă de inculpatul C.M.I. sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti, în formă continuată, cu şase acte materiale, ameninţare în formă continuată, cu patru acte materiale, violare de domiciliu, distrugere, lovirea sau alte violenţe a persoanei vătămate C.L.P. şi lovirea sau alte violenţe a persoanei vătămate C.R.A.E.”, au transmis procurorii ieşeni.

 

 

Comentarii