Tineri prinși că simulau accidente rutiere pentru a încasa banii de asigurări. Cum operau cei doi bărbați

joi, 28 septembrie 2023, 14:26
1 MIN
 Tineri prinși că simulau accidente rutiere pentru a încasa banii de asigurări. Cum operau cei doi bărbați

Doi tineri din judeţul Sibiu, suspectaţi că au simulat mai multe accidente rutiere soldate cu pagube materiale pentru a încasa banii din asigurări, au fost reţinuţi. Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziții la cinci adrese din Sibiu şi Şelimbăr.

”La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în municipiul Sibiu şi localitatea Şelimbăr, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracţiunii de înşelăciune privind asigurările. Două persoane au fost reţinute”, anunţă, joi, IPJ Sibiu.

Sursa citată a precizat că, în perioada iulie – decembrie 2022, doi sibieni, în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, ar fi simulat implicarea în mai multe evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, pe raza judeţului Sibiu şi ar fi formulat cereri de despăgubiri în scopul obținerii unor sume de bani din partea societăților de asigurări.”Prin presupusa activitate infracțională s-ar fi înregistrat un prejudiciu de 120.467 de lei.Mai multe mijloace de probă, documente şi telefoane au fost ridicate în urma perchezițiilor efectuate”, au mai transmis polițiștii.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. 

Comentarii