Tinerii catolici ieşeni au pregătit un inedit concert de colinde pe 20 decembrie

joi, 17 decembrie 2020, 16:08
2 MIN
 Tinerii catolici ieşeni au pregătit un inedit concert de colinde pe 20 decembrie

Bine-cunoscutul cor de tineri ieşeni „Juvenes Ecclesiae” al Catedralei Romano-Catolice din Iaşi, alături de Episcopia Romano-Catolică din Iaşi şi de ERCIS Media, organizează tradiţionalul Concert de Crăciun care a ajuns deja la ediţia a XXIV-a, intitulat „Veni, veni, Emanuel”.

În contextul pandemic actual, concertul va fi susţinut la Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi duminică, 20 decembrie, de la ora 19.00, însă prezenţa în sală nu va fi permisă decât membrilor corului dirijat de Maximilian Husaru. Însă reprezentanţii ERCIS au anunţat o mobilizare fără precedent pentru a aduce colindul tinerilor în cât mai multe locuinţe, evenimentul fiind transmis online pe canalele ERCIS Media, pe toate frecvenţele Radio Iaşi şi live video pe siteul Radio Iaşi.

„Chiar dacă în acest an nu mai puteţi fi alături de noi, am făcut tot posibilul să ajungem în faţa dumneavoastră pe toate canalele media disponibile, pentru a vă fi alături şi de a retrăi bucuria Crăciunului altfel. Departe unii de alţii fizic, dar uniţi în cânt şi rugăciune. Şi totuşi… e Crăciunul… Poezie şi cântare sfântă, evlavie şi bucurie, colindele sunt aur, smirnă şi tămâie, daruri spirituale, izvorâte din inimi şi purtate pe buze. Colindele au meritul de a ne deschide porţile inimilor noastre pentru a deveni biserică, peşteră din Betleem transformată în sanctuar primitor pentru cer, casă de oaspeţi în care Pruncul să fie preamărit de magi înţelepţi”, au precizat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolică din Iaşi. Solist invitat la concert este lect.dr. Mihaela Gârlea, iar la orgă va fi Octavian Bişoc.

Concert va mai putea fi urmărit şi pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media, pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) şi pe canalul YouTube (www.youtube.com/ercisro).

Comentarii