Toader a organizat de urgenţă o conferinţă de presă în care a anunţat o altă conferinţă de presă, săptămâna viitoare

joi, 15 februarie 2018, 18:33
2 MIN
 Toader a organizat de urgenţă o conferinţă de presă în care a anunţat o altă conferinţă de presă, săptămâna viitoare

Intors mai devreme din Japonia la ordinele premierului Dăncilă, ministrul Justiţiei a declarat în conferinţa de presă că va informa presa săptămâna viitoare despre măsurile privind procurorii şefi în contextul scandalului de la DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament raportul de activitatea a DNA, DIICOT şi Ministerului Public. Tot atunci, el va informa presa cu privire la deciziile luate.

Ministrul Justiţiei a susţinut o declaraţie de presă, în care a ţinut să vorbească despre vizita pe care a făcut-o în Japonia şi pe care, "deşi urmau şi alte întrevederi", a fost nevoit să o întrerupă la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, "date fiind dezbaterile din spaţiul public referitoare la funcţionarea sistemului judiciare".

El a spus că înaintea şedinţei de Guvern de astăzi a avut o discuţie cu premierul, care i-a solicitat să facă publică evaluarea sa privind activitatea Ministerului Public.

Ministrul Justiţiei a afirmat că, potrivit legii, va prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportulul de evaluare a activităţii Ministerului Public, DIICOT şi DNA.

Prezentarea acestui raport contituie o obligaţie a ministrului Justiţiei, a spus Toader.

El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care se respectă: "Înainte de a accepta demnitatea de ministru al Justiţiei am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare. Am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului, în deciziile pe care le voi lua ca ministru al Justiţiei, ceea ce s-a respectat şi se respectă şi în prezent".

Comentarii