De Business

Punem punctul pe știi

Toyota – cel mai mare producător auto, în fața celor de la Volkswagen

marți, 01 februarie 2022, 11:33
1 MIN
 Toyota – cel mai mare producător auto, în fața celor de la Volkswagen

Grupul japonez a reușit să vândă, în 2021, peste 10 milioane de mașini la nivel mondial. Toyota a devenit, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare producător auto, în fața celor de la Volkswagen.

La jumătatea lunii ianuarie, Toyota devenise, oficial, cel mai mare producător din lume. Deși raportul era complet doar pentru primele 11 luni, grupul japonez reușea chiar așa să-i depășească pe rivalii de la Volkswagen, care au vândut 8.8 milioane de mașini pe întreg anul 2021.

Acum, Toyota a publicat rezultatele și pentru luna decembrie. Așa cum era de așteptat, grupul japonez a reușit să treacă de pragul de 10 milioane de mașini vândute la nivel mondial. Astfel, vânzările grupului, care includ mărcile Toyota, Lexus, Daihatsu și Hino, au ajuns la 10.49 de milioane de vehicule. Asta se traduce printr-o creștere de 10.1% față de nivelul din 2020.

Marca Toyota a reușit să vândă 9.6 milioane de automobile, o creștere de 10.6% față de 2020. Mărcile Daihatsu și Hino, disponibile doar în Asia, au înregistrat creșteri de 4.5%, respectiv 9.1%.

Aflați amănunte de pe automarket.ro.

Comentarii