Traficant român despăgubit cu mii de euro de Franța că l-a trimis acasă să stea în pușcărie

joi, 25 martie 2021, 15:26
1 MIN
 Traficant român despăgubit cu mii de euro de Franța că l-a trimis acasă să stea în pușcărie

O sentinta a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) data joi, 25 martie, condamna Franta cu privire la faptul ca a predat Romaniei un barbat, in baza unui mandat de arestare european, in pofida riscului unor eventuale rele conditii de detentie, potrivit ziare.com

Sapte judecatori ai Curtii au stabilit – in unanimitate – ca autoritatile franceze au incalcat Articolul 3 al Conventiei europene a drepturilor omului, care interzice tratamente inumane si degradante.

"Elemente de informatii culese (cu privire la viitoarele conditii de detentie ale reclamantului in Romania) constituiau, cu toate acestea, o baza factuala suficient de solida pentru ca ele (autoritatile franceze) sa renunte sa puna in executare mandantul de arestare european litigios", precizeaza intr-un comunicat instanta instanta judiciara a Consiliului Europei (CoE).

Reclamantul este un roman condamnat in 2015, in Romania, la sapte ani si jumatate de inchisoare "cu privire la fapte de trafic de persoane comise in 2010 in Romania si in Franta", precizeaza CEDO.

Acest barbat a revenit in Franta dupa proces, iar in aprilie 2016 Romania a emis un mandat de arestare european, in vederea executarii pedepsei.

Barbatul a contestat decizia cu privire la predarea sa autoritatilor romane, insistand asupra conditiilor viitoarei sale detentii in Romania, insa reclamatia i-a fost respinsa si a fost predat autoritatilor romane in august 2016.

Mai mult, pe ziare.com

Comentarii