Trei copii și tatăl lor aduși în stare gravă la Iași după ce le-a explodat casa

duminică, 04 februarie 2024, 08:59
2 MIN
 Trei copii și tatăl lor aduși în stare gravă la Iași după ce le-a explodat casa

Trei copii de 5, 7 şi 8 ani şi tatăl lor, un bărbat în vârstă de 36 de ani, au fost răniţi, sâmbătă seara, în urma unei explozii produse la o locuinţă din comuna Stănileşti, judeţul Vaslui. 

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru evacuarea, evaluarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor unei explozii produse într-o locuință din localitatea Stănilești, comuna Stănilești. La intervenție au participat și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. 

În explozia care nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu au fost surprinse patru persoane, trei copii și un adult.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite patru victime, locuința fiind avariată în baie și într-un hol.

"În cursul serii trecute au fost aduși 3 copii care au suferit arsuri prin explozia unei butelii de la Huși. Cel mai mic, un băiat de 5 ani, are arsuri pe 25% din suprafața corporală, de gradul al II-lea și al III-lea, plus arsură de căi aeriene. Pacientul este intubat. Fetița de 7 ani ani are arsuri pe 10% suprafață corporală, de gradul al II-lea și al III-lea, și edem de căi aeriene, motiv pentru care a rămas intubată. Al treilea copil, o fetită de 8 ani cu arsuri de 15% suprafață corporală, arsuri de gradul al II-lea și al III-lea. Această pacientă a fost detubată. Zilele următoare, în funcție de evoluție, se va decide dacă rămân la noi în spital sau sunt transferați în alt centru", a declarat dr. Cătălina Ionescu, de la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iași.

Cei trei copii au fost transferați la Spitalul "Sfânta Maria" Iași.  

Bărbatul de 36 de ani se află internat în stare gravă la Spitalul de Urgențe "Sf. Spiridon" din Iași, cu arsuri de gradul 2 și 3 pe 15% din suprafața corpului.

"Bărbatul a suferit mai multe arsuri, a fost adus neintubat. L-am trimis în sala de operații la Secția de Chirurgie Plastică după intubare oro-traheală și ventilat mecanic, după ce a fost sedat și a primit analgezice în Unitatea de Primire a Urgențelor", a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Explozia nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu. În urma exploziei au fost avariate baia, planșeul din gips carton, precum și o ușă. 
Cauza probabilă care a dus la producerea exploziei a fost acumulatea gazelor într-un spațiu închis (furtunul deteriorat de la o butelie cate alimenta un instant pentru producerea apei calde, în baie).

Comentarii