Trei polițiști de la Rutieră din Pașcani, reținuți sub acuzația de mită. UPDATE

marți, 10 octombrie 2023, 14:53
2 MIN
 Trei polițiști de la Rutieră din Pașcani, reținuți sub acuzația de mită. UPDATE

Trei polițiști rutieri de pe raza Pașcaniului vor povesti procurorilor cum luau mită de la șoferii prinși în trafic pentru a fi ”iertați”. Ei au fost prinși în uma unei acțiuni derulate de polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

UPDATE:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iași a fost informat de către reprezentanții Directiei  Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție cu privire la faptul că astăzi, 10 octombrie 2023, față de trei angajați ai IPJ Iași a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

În conformitate cu prevederile legale, cei în cauză au fost puși la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

Precizăm că acțiunea din data de 10.10.2023 a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Iași se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!

STIRE INITIALA

Au fost efectuate trei percheziții la domiciliile Posturilor de Poliție Cristești și Lespezi, care fac parte din Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Secția de Poliție Rurală 6 Pașcani. Această acțiune face parte dintr-o investigație penală referitoare la mai multe infracțiuni de luare de mită în legătură cu nerespectarea atribuțiilor de serviciu în domeniul circulației rutiere.

În plus, au fost emise patru mandate de aducere pentru patru suspecți, dintre care trei sunt agenți de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală 6 Pașcani.

Cu privire la cei trei agenți de poliție, aceștia sunt investigați pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în mod repetat. Ei sunt acuzați că, în timpul îndeplinirii atribuțiilor lor de control rutier, au cerut și primit diverse sume de bani de la șoferii opriți în trafic pentru a nu-i sancționa contravențional.

Procurorul de caz din Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a demarat procedura penală împotriva celor trei agenți de poliție pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în mod repetat și a decis reținerea acestora timp de 24 de ore. Aceștia urmează să fie prezenți în fața instanței de judecată pe data de 11.10.2023, cu propunerea de arestare preventivă.

Această operațiune a beneficiat de sprijinul specializat al Direcției Generale Anticorupție și al Direcției Operațiuni Speciale – BOS Iași din cadrul Poliției Române, precum și de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Comentarii