Trei studenţi de la USV Iaşi au primit premii lăsate prin testament de doi profesori

marți, 19 septembrie 2023, 09:31
1 MIN

Trei studenți de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) au primit premii de excelență, lăsate prin testament de doi profesori universitari de la instituția de învățământ din Iași. Ceremonia de acordare a acestor premii, precum și întâmpinarea celor aproximativ o mie de studenți din anul I ai USV Iași au avut loc luni, la deschiderea anului universitar. USV Iași este prima universitate care a dat startul anului de învățământ 2023-2024.

Două dintre cele mai importante premii oferite studenților USV Iași, prin testament, de către două personalități remarcabile ale învățământului superior agronomic au fost acordate celor mai buni studenți USV pentru eforturile deosebite depuse pentru performanță. Ana-Maria Chirilă și Iustin Paiu, de la Facultatea de Agricultură, au primit premiul în valoare de 1000 euro, lăsat de către prof. univ. dr. Constantin Vasilică, iar Adina Gabriela Trofin, absolventă a aceleiași facultăți, a primit bursa de 1000 euro a prof. univ. dr. Petru Magazin.

Ceremonia de deschidere a anului universitar a fost dedicată celor peste 4.500 de studenți ai USV Iași înrolați la cursurile celor patru facultăți aflate în componența universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și a fost centrată pe “bobocii” de anul I, aproximativ o mie de noi învățăcei din acest an. 

La manifestare au fost invitați rectori și prorectori ai universităților publice din Iași, directori de colegii agricole, directori de stațiuni de cercetare de profil din regiunea Nord-Est și de instituții deconcentrate județene, directori de societăți agricole de top și reprezentanți ai altor instituții partenere, alături de întreaga comunitate academică a Universității.

Comentarii