Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Trenuri noi de la Vatra Dornei spre Iași și București, dar și câteva garnituri importante anulate

GALERIE
tren iasi timisoara
  • tren iasi timisoara
- +

Noul mers al trenurilor, care intră în vigoare de pe 12 decembrie, a fost definitivat, în privința Sucevei fiind destul de multe modificări. Este certă dispariția din noul mers a unor trenuri importante, de lung parcurs, și înlocuirea acestora cu alte garnituri care vor circula însă pe distanțe mai scurte. Per ansamblu, sunt mai multe pierderi decât câștiguri, de apreciat fiind doar că s-au făcut eforturi pentru ca ruta Vatra Dornei - Suceava – Iași să nu fie lăsată descoperită pe multe ore.

Trenul IR 1837/1838 Iași-Timișoara Nord dispare din noul mers, cei de la CFR Călători anulându-l deja din octombrie. Practic, din cele două trenuri de noapte care circulau pe această rută mai rămâne doar unul singur, cel care pleacă mai devreme din Suceava (ora 17.15). Rămân totuși două trenuri pe zi spre Timișoara și trei spre Cluj-Napoca, unul dintre ele cu circulație de la Galați. 

De la noul mers nu se mai regăsește unul din trenurile de noapte care circulau spre București, cel cu plecare la 22.30. Rămâne, de noapte, trenul Vatra Dornei – București Nord, cu plecare ceva mai devreme (ora 23.30 din Suceava).

Nici trenul de la Suceava la Constanța nu va mai circula decât pe timp de vară, când va fi în circulație sezonierul Suceava-Mangalia.

La capitolul noutăți atrage atenția că dinspre Vatra Dornei spre București vor fi două trenuri directe pe zi. Pe lângă cel de noapte, apare un tren care va pleca din Vatra Dornei dimineața, va ajunge la Suceava la ora 8.00 și va fi atașat apoi la trenul spre București – IR 1752 cu plecare la 8.57 din Suceava.

Prin acest tren de la Vatra Dornei se va asigura și o legătură foarte bună spre Iași, care suplinește oarecum anularea trenului Iași-Timișoara Nord și retur. Se va putea pleca din Suceava la ora 9.00 (cu trenul de București), cu sosire la Iași înainte de ora 11.00.

Și de la Iași va fi un nou tren bun, cu plecare la 17.57 din Iași și sosire în Suceava la ora 20.00.

Pozitiv mai este și că revin trenurile de la Suceava la Ilva Mică (două perechi tur-retur), iar trenurile Regio Suceava – Câmpulung Moldovenesc vor circula sâmbătă și duminică.

CFR Călători rămâne în circulație, pe lângă magistrale, pe două linii secundare, Dornești-Putna și Suceava-Cacica. Cel puțin pe linia Suceava-Putna trenurile au un grad de ocupare decent, redeschiderea acestei rute dovedindu-se necesară per ansamblu, în ciuda neajunsurilor și a problemelor legate de timpii de mers și materialul rulant. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri