Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA

vineri, 24 iunie 2022, 18:58
1 MIN
 Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA

Dan Voiculescu anunță că se luptă de 17 ani pentru controlul averilor ilicite: un articol de pe blogul său este puternic mediatizat de Antena 3. Voiculescu a fost turnător la Securitate, sub numele de cod „Felix”, a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA și ar trebui să returneze circa 60 de milioane de euro, prejudiciul constatat de instanță în acest dosar. Însă ANAF pur și simplu nu a mai răspuns la întrebările privind recuperarea acestui prejudiciu.

„De mai bine de 17 ani mă lupt pentru un proiect care ar schimba profund România, scrie Profesorul Dan Voiculescu, pe blogul său”, arată site-ul Antenei 3. Pe site, „profesorul” este scris cu majusculă, deși nu se știe unde și cui i-a predat Voiculescu.

„În 2006, am depus în Senat un nou proiect de lege, denumit Legea lustrației fiscale, care îmbunătățea și clarifica proiectul din 2005. Am explicat în Expunerea de motive că proiectul se referea la acele averi care „nu au nici o legătură cu izvoarele cunoscute și recunoscute ale proprietății private, nu sunt rezultatul competiției reale și cinstite, al efortului investițional sau creativ real, ci provin din abuz, neglijență, favoritism, falsuri”.

Ca unul care, atâta timp cât mă ocupasem de afaceri, fusesem unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul statului român, atrăgeam atenția că „simplul fapt al acumulării de bogății, fără corecta lor impozitare, constituie încălcarea unei îndatoriri constituționale fundamentale”.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii