Un bărbat din Franța s-a predat poliției după ce și-a omorât toate cele trei fiice

luni, 27 noiembrie 2023, 09:10
2 MIN
 Un bărbat din Franța s-a predat poliției după ce și-a omorât toate cele trei fiice

Un bărbat de 41 de ani, cunoscut pentru violențe domestice, s-a prezentat duminică poliției franceze și a fost reținut de poliție după ce a mărturisit că și-a ucis toate trei fiice, în vârstă de 4, 10 și 11 ani, în locuința sa din Alfortville, în suburbiile Parisului, relatează AFP.

Contactat de AFP, Parchetul Créteil a confirmat „decesul a trei fetițe de 4, 10 și 11 ani”.

Tatăl s-a prezentat duminică după-amiază la secția de poliție Dieppe, în Normandia, declarând că și-a ucis copiii.

Poliția s-a dus apoi la domiciliul bărbatului din Alfortville, unde a găsit cadavrele celor trei copii. Potrivit primelor informații, doi dintre ei au fost uciși cu cuțitul, a spus o sursă din poliție. Trupurile lor erau acoperite cu o pătură. Al treilea copil care a murit era întins pe o canapea.

Acest bărbat fusese condamnat pentru mai multe fapte de violență în familie și împotriva minorilor.

Potrivit unei surse apropiate cazului, el și mama copiilor aveau custodie comună. Bărbatul a dat asigurări că nu știe unde se află în prezent mama copiilor săi, pe care polițiștii nu reușiseră încă să o contacteze duminică după-amiază.

Serviciile de poliție și jandarmerie au înregistrat în 2021 64.300 de victime ale violenței domestice nonconjugale, dintre care 47.900 erau violențe fizice, un număr în creștere cu 16% față de 2020, a avertizat Ministerul de Interne în februarie. „80% dintre victime erau minore la momentul evenimentelor și mai mult de jumătate (59%) sunt femei”, potrivit ministerului.

În urmă cu aproape o lună, duminică, 29 octombrie, un jandarm și-a ucis cele trei fiice în casa sa din Vémars, lângă Paris, înainte de a se sinucide.

Comentarii