Un cuplu format dintr-un român şi o peruană, care se iubesc ca-n filme, s-a lovit de zidul birocraţiei din ţară

marți, 11 aprilie 2023, 08:44
2 MIN
 Un cuplu format dintr-un român şi o peruană, care se iubesc ca-n filme, s-a lovit de zidul birocraţiei din ţară

Un cuplu din Botoşani, format dintr-un tată român şi o mamă peruană, se confruntă cu o situaţie disperată, deoarece nu reuşesc să obţină un certificat de naştere pentru bebeluşul lor în vârstă de şase luni, născut în România, scrie monitorulbt.ro. Ştefăniţă şi soţia sa, Sofia, au povestit experienţa lor la televizor. Ştefăniţă, un tânăr din Botoşani, şi-a găsit sufletul pereche în Peru. 

După trei ani de conversaţii online cu tânăra peruancă, a decis să călătorească peste ocean şi să se căsătorească cu ea. Ştefăniţă şi Sofia trăiesc o poveste de dragoste desprinsă din filme. Cei doi îndrăgostiţi susţin că s-au îndrăgostit la prima vedere, chiar dacă erau la mii de kilometri distanţă unul de celălalt. Conform informaţiilor furnizate de Spynews, cei doi s-au cunoscut online şi au visat timp de trei ani la momentul în care se vor întâlni. După conversaţiile purtate în mediul online, bărbatul s-a decis să traverseze oceanul pentru a-şi întâlni femeia visurilor. Odată ajuns în Peru, fără să stea prea mult pe gânduri, a cerut-o de soţie pe Sofia.

Nunta lor a fost una ca-n filme. La scurt timp după ce şi-au unit destinele, tânăra a rămas însărcinată. Cei doi au decis să vină în România pentru ca cel mic să se nască în ţară, în sânul familiei lui Ştefăniţă. Când au ajuns în ţară însă, au început necazurile, autorităţile refuză să-i elibereze certificatul de naştere al copilului până în momentul în care mama va deţine un permis de şedere valabil, mai spun cei doi. După ce Sofia l-a adus pe lume pe cel mic într-un spital din Botoşani, părinţii lui nu au reuşit să îi facă acte. „Nu are certificat de naştere, nu poate să îi facă vaccin, nu poate lua alocaţie, nu pot merge la privat..“, povesteşte Ştefăniţă, citat de monitorulbt.ro.

Comentarii