Un echipaj de nouă Abrams-uri au spulberat în jumătate de oră 47 de tancuri şi 34 de vehicule blindate ruseşti

marți, 23 mai 2023, 17:55
1 MIN
 Un echipaj de nouă Abrams-uri au spulberat în jumătate de oră 47 de tancuri şi 34 de vehicule blindate ruseşti

La sfârşitul verii sau în toamnă, Kievul aşteaptă cele 31 de tancuri M1A2 Abrams promise de Washington. La prima vedere, acest număr de tancuri promis, nu impresionează. Dar, trebuie privit din altă perspectivă. Iar Ucraina poate învăţa din lecţia irakiană. Mulţi experţi, inclusiv cei de la bulgarianmilitary.com, au vorbit despre numărul mare de tancuri de care dispune Rusia. Mulţi experţi au dat tancurilor ruseşti un avantaj faţă de Abrams-ul american.

Este timpul să privim din alt unghi aşteptata bătălie dintre blindatele americane şi cele ruseşti. Un număr mai mare de oameni nu înseamnă întotdeauna superioritate. Istoria aminteşte cazuri care sprijină această afirmaţie.

Bătălia bătăliilor, sau "cea mai importantă bătălie cu tancuri" din istoria recentă, este exact exemplul pe care Ucraina ar trebui să îl studieze. Este o lecţie de tactică şi o oportunitate pentru Kiev de a da o lovitură memorabilă. Este vorba despre bătălia de la 73 Easting Ziua de 26 februarie 1991 va rămâne în istoria americană, precum şi în istoria irakiană. Războiul din Golf era în desfăşurare. Nouă tancuri M1A1 Abrams, 12 vehicule de luptă M3A2 Bradley şi 120 de infanterişti urmau să efectueze recunoaşteri. Ordinul venit de la Pentagon era să nu se angajeze în luptă directă. 

Dizivia de tancuri era condusa de McMaster. In anumite circumstante, el a fost nevoit sa actioneze in lupta si s-a iscat o confrunte apriga de tancuri.

În 23 de minute, oamenii lui McMaster au distrus 47 de tancuri şi 34 de vehicule blindate. Americanii nu au pierdut niciun tanc, niciun Bradley, nicio armă, platformă sau echipament de orice fel în această bătălie de o jumătate de oră.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii