Un grup de naţionalişti români analfabeţi le cere maghiarilor să se întoarcă în Mongolia

luni, 23 octombrie 2023, 17:12
1 MIN
 Un grup de naţionalişti români analfabeţi le cere maghiarilor să se întoarcă în Mongolia

Un grup de naționaliști români a afișat bannere explicit antimaghiare la Ziua Armatei Române organizată la cimitirul din Valea Uzului, arată presa maghiară. O fotografie publicată de un site unguresc arată un banner plin de greșeli de ortografie.

Aproximativ 200 de membri ai organizaţiilor naţionaliste româneşti au aniversat duminică Ziua Armatei Române la cimitirul militar din Valea Uzului cu un banner explicit antimaghiar pe care scria "ungurii, plecaţi în Mongolia de unde aţi venit" – au relatat mai multe portaluri de ştiri din Transilvania, citate de agenția maghiară Hirado, preluat de stirileprotv.ro.

Potrivit acesteia, manifestaţia organizată cu ocazia Zilei Armatei Române (25 octombrie) de organizaţiile naţionaliste Calea Neamului şi Frăţia Ortodoxă a avut loc cu trei zile mai devreme, duminică.

Conform apelului postat pe reţelele de socializare, manifestaţia a fost un răspuns la faptul că “organizaţiile politice maghiare fac o presiune uriaşă” asupra autorităţilor pentru a îndepărta crucile pe care le-au ridicat recent.

Pe cruci au fost amplasate plăcuţe cu inscripţia “Erou român”, ornate cu culorile drapelului românesc, în timp ce crucea mai mare a fost decorată cu inscripţia “În memoria eroilor armatei române”, iar în partea de jos a acesteia fost înfăşurat un drapel românesc.

Potrivit relatării online a cotidianului Hargita Népe, la comemorarea de duminică au sosit autocare din mai multe judeţe din Moldova şi din Bucureşti. De asemenea, au fost prezenţi poliţişti, jandarmi şi echipaje SMURD.

Comentarii