Un site de călătorii laudă Iaşul ca fiind surpriza anului 2022

marți, 04 octombrie 2022, 09:12
2 MIN
 Un site de călătorii laudă Iaşul ca fiind surpriza anului 2022

Cum spuneam si prin alte articole sau postari, am calatorit destul de mult si prin tara. In unele colturi mai recent, altele mai demult, cert este ca am vizitat locuri prin toata tara, exceptand 4 judete – Salaj, Teleorman, Botosani si Vaslui. Unele dintre ele chiar demult – nu am mai fost in Bucovina din 2000 (pe la sfarsitul anilor 90 am fost de multe ori), iar in Iasi din 2005. 

De Iasi imi aduceam aminte ca de un oras prafuit, gri cu vreo 2 monumente cu adevarat impresionante – Palatul Culturii si Biserica Trei Ierarhi, cu mancare buna, cu tramvaie zgomotoase si cam atat, scrie imperatortravel.ro. E drept, de cativa ani incoace, tot am pus Iasul pe agenda, dar vorba aceea “n-a fost sa fie”. Asta pana acum, la inceput de septembrie 2022, cand am revenit in capitala Moldovei dupa 17 ani !

Stiam ca Iasul s-a schimbat foarte mult in bine, ca au fost facute investitii, ca a devenit Destinatia Anului 2022 (dovada ca e iubit de locuitorii lui si nu numai) si nu mai este municipiul ala prafuit de care imi aduceam aminte. Din pacate, Iasul nu beneficiaza de bugetele altor localitati din Romania de promovare turistica si cumva putini stiu ca orasul moldav rivalizeaza cu orice destinatie de la noi.

Eu am ajuns la invitatia hotelului Pleiada, singurul hotel de 5 stele din Moldova (asa mi s-a spus, nu am verificat prin toata Moldova) si m-am bucurat de cateva zile extrem de placute, dar si surprinzatoare.

Ce m-a surprins la Iasi – in primul si in primul rand ca este un oras tare verde. Venit din Bucuresti unde spatiile verzi sunt cam neglijate exceptand poate parcurile, in Iasi, peste tot era iarba – chiar si daca era un mic colt de strada cu un crampei de pamant neacoperit de beton sau ciment, era verde. Cand am ajuns in parcul Copou se lucra la montarea unor brazde cu gazon si prin multe locuri din oras era plin de flori. O incantare. O alta surpriza – orasul este foarte curat.

Cititi materialul integral pe imperatortravel.ro

Comentarii