Un spion care a lucrat la Cernăuți confirmă întâlnirile lui George Simion cu agenţii lui Putin

vineri, 07 aprilie 2023, 08:19
2 MIN
 Un spion care a lucrat la Cernăuți confirmă întâlnirile lui George Simion cu agenţii lui Putin

Un general ucrainean din serviciile de spionaj afirmă că un ofițer al serviciului secret SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o întâlnire a deputatului român George Simion cu serviciile speciale rusești.

„În ceea ce privește un alt politician român, deputatul George Simion, și contactele sale cu reședința serviciilor speciale rusești din Ucraina, (generalul) Skipalski a declarat că un ofițer SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o astfel de întâlnire”, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Liderul AUR, George Simion, nu a putut fi contactat până la această oră, scrie g4media.ro.

General-locotenentul Oleksandr Skipalski este primul șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și fostul prim-vicepreședinte al SBU, serviciuil secret al Ucrainei.

Publicația ucraineană notează, citând o sursă din cadrul serviciului de securitate ucrainean, că George Simion nu a mai fost lăsat să intre în Ucraina din 2021 iar interdicția este valabilă până în martie 2024.

„Rusia vede că își pierde pozițiile și aici și se folosește de ultimele sale oportunități pentru a aduce tensiune în relațiile din triunghiul Ucraina-România-Moldova”, spune Skipalski. În opinia sa, cetățenii acestor trei țări trebuie să înțeleagă acest lucru, iar politicienii trebuie să desfășoare o muncă explicativă: „Pentru că activitatea serviciilor speciale este încă invizibilă, este sub apă – nu la suprafață, iar mulți oameni obișnuiți” se grăbesc „la declarațiile tăioase, provocatoare ale celui care este desemnat să îndeplinească sarcinile activității de propagandă subversivă”.

Acest articol din presa ucraineană vine după ce, la sfârșitul lunii martie, Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, a susținut că George Simion a avut o întâlnire, în urma că 12 ani, cu un șef al seviciului secret rusesc FSB, transmite Adevărul, care citează În Linie Dreaptă. Într-o reacție pentru „Adevărul”, departamentul de comunicare al AUR a negat acuzațiile aduse la adresa lui Simion. Citeşte articolul complet pe g4media.ro.

 

Comentarii