Un tânăr din Iaşi, pe lista celor mai performanţi copii din lume. Premiat de un câştigător Nobel

joi, 29 septembrie 2022, 08:51
2 MIN
 Un tânăr din Iaşi, pe lista celor mai performanţi copii din lume. Premiat de un câştigător Nobel

La doar 17 ani, David Alexandru, este nu doar mândria familiei sale, ci și a orașului în care locuiește, Iaşi.

Dar România se stie putin despre performanța sa. Pictează dumnezeiește și uimește pe toți cei care îi privesc lucrările, așa cum i-a impresionat și pe cei din juriul competiției globale denumite Global Child Prodigy Awards, scrie Agerpres.

Denumirea completă a competiției este Top 100 Global Child Prodigy Awards of the year 2022 și reprezintă un concurs menit să adune și să premieze cei mai performanți copii ai lumii în diverse domenii, cum ar fi: artă, științe, matematică, public speaking, voce și multe altele. Au fost remarcați 100 de copii talentați de pe întreg globul, iar elevul David Alexandru a reprezentat România la categoria artă și desen (Art & Drawing). Acesta a fost premiat prin prisma lucrărilor sale plastice.

CITESTE SI: David Alexandru, cel mai tânăr artist din Iaşi, la a patra expoziţie personală

Festivitatea de premiere a avut loc la Hotelul Mariott din Dubai. Lui David i-a fost înmânat premiul chiar de către Sir Richard J. Roberts, laureat Nobel în medicină.

David Alexandru este un pictor ale cărui picturi uimesc prin acuratețea detaliilor, prin faptul că reușesc să redea emoții, impresii, imagini, dar fac mai mult de atât: fac privitorii să-și facă scenarii despre ce ar putea reprezenta sau exprima mai mult decât fac culorile, liniile, curbele. Modul în care pictează nu este unul static în care privitorul să rămână oprit la imaginea din tablou, ci îl face pe privitor să viseze alături de pictor, să meargă mai departe, să țeasă o întreagă poveste în jurul unei imagini.

Pe site-ul său, https://davidalexandru.ro, David oferă publicului larg ocazia de a vedea, admira și chiar cumpăra tablourile sale splendide. Totul a început la vârsta de 7 ani când a reprodus cu empatie și pasiune o pictură a marelui pictor român, Tonitza, și anume, Fata pădurarului. Mama sa a înțeles atunci ce talent are copilul său și l-a încurajat să continue.

Arta sa, talentul, curajul și emoția cu care creează fiecare lucrare i-au adus recunoașterea internațională. Primul premiu a venit la vârsta de 9 ani când a fost invitat în Viena pentru a-și expune lucrările. Apoi s-a dus în Kerala, India, iar după două luni era în Teheran, Iran.  A fost invitat de două ori la Parlamentul European, iar în India a ajuns și a doua oară ca ambassador al unei competiții de pictură.

Comentarii