Un tânăr şofer care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum s-a înfipt cu maşina într-un canal

vineri, 05 ianuarie 2024, 17:14
2 MIN
 Un tânăr şofer care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum s-a înfipt cu maşina într-un canal

Un tânăr şofer din Baia pierde controlul volanului, iar maşina “zboară” într-un canal, necesitând intervenţia pompierilor şi a echipajelor medicale

Un accident grav s-a produs ieri, 4 ianuarie, pe drumul comunal 15, care leagă localităţile Lămăşeni şi Sasca Nouă, soldându-se cu patru persoane rănite şi transportate la spital. Tânărul de 21 de ani, din Baia, aflat la volanul unui autoturism Kia Sportage, a pierdut controlul maşinii în timp ce se apropia de o curbă, iar consecinţele au fost dramatice, scrie monitorulsv.ro.

Maşina a ieşit de pe şosea, zburând într-un canal, unde a lovit cu putere un mal de pământ. Impactul a dus la rănirea şoferului şi a celorlalţi trei pasageri, cu vârste cuprinse între 42 şi 56 de ani, toţi provenind din comuna Baia. Doi dintre aceştia au rămas blocaţi în fiarele contorsionate ale maşinii, necesitând intervenţia echipajelor de descarcerare pentru extragerea lor.

Echipajele medicale de urgenţă aflate la faţa locului au acordat imediat primele îngrijiri celor răniţi, după care i-au transportat la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament. Şoferul a fost supus unui test cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat că acesta nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Pentru a gestiona situaţia dificilă, pompierii militari ai Detaşamentului Fălticeni au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare, iar ambulanţa SMURD B2 a asigurat sprijinul necesar. De asemenea, trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean au participat la operaţiunile de salvare şi transport la spital.

Comentarii