Una caldă, care îţi face părul vâlvoi, cu procuratorul Mătreaţă. Ca să vezi ce potriveală ciudată!

vineri, 18 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Una caldă, care îţi face părul vâlvoi, cu procuratorul Mătreaţă. Ca să vezi ce potriveală ciudată!

Ghici ce mai bârfeşte coconetul şi coconoii din zona Cremenalului din Fundaţie, la cafeluţa numărul doi de dimineaţă, pe o astfel de vreme câinoasă precum cea de afară? 

Păi, iată, din ce ne parvine din zona cu pricina, cică ultimul pretext de discuţii răutăcioase şi negre în cerul gurii (dacă’ nu cumva o fi şi unele ros-bonbon printre ele, că aşa pare: să fie şi ceva cu temei de drept) ar fi despre dosarul advocatului cercetat pentru că, după cum e acuzat, şi-a împins iubita de la etaj la o ceartă la beţie, după ce veniseră de la petrecere, la primele ore ale dimineţii.

Ar fi vorba, zice-se, de discuţiuni nu cu advocatul în prim plan, ci cu acesta ca personagiu secundar, personagiu principal şi negativ fiind procuratorul Mătreaţă. Un procurator care, zice-se, tocmai a fost avansat în funcţie, de la cea de cremenal de trebonal la cea de cremenal de curte. Cum se face însăşi cum se drege, dar acest personagiu a avut dosarul cu iubita advocatului şi la cremenalul anterior, căci iniţial advocatul nu era încă acuzat, ci doar cercetat. Iar odată cu avansarea la cremenalul de curte, ca şi cu mutarea dosarului la cremenalul superior, cel de curte, pe motiv că advocatul a devenit acuzat, iar advocaţii, parte din justiţiune, nu pot fi cercetaţi&judecaţi decât începând de acolo de mai sus, ei bine, acest dosar s-a alocat prin repartiţie aleatorie taman la acelaşi procurator care anterior dădea semne favorabile ştiţi voi cui.

Spuneţi şi voi acuma: o fi pronia divină responsabilă aicea, o fi urmare a lui Mercur retrograd, sau or fi zarurile măsluite? Hmm: mai spionăm şi mai parlamentăm… Apropo: dacă numărul de cazuri favorabile este k, iar numărul cazurilor totale este n, şi formula probabilităţii este combinări de n luate câte k, să se efectueze ce şanse avea Mătreaţă să primească dosarul şi la curtea nouă? Păi, vedeţi: ce vă spuneam şi noi?

Uite sondajul, nu e sondajul!

Deşi era anunţat că se va şti public datele acestuia încă de luni, iată, stimaţi telesapectatori, că astăzi este vineri şi liberalii încă nu au făcut public acel megasondaj din întreaga ţară, pe judeţe şi oraşe, în urma căruia, şi funcţie de rezultate, ar urma să fie desemnaţi candidaţii PNL la dregătoriile alese din 2024.

Din ce se vorbeşte pe la colţuri, şi ce-am mai aflat şi noi, cică Mihăiţă va fi dat având pe la 52% sprijin, ca să poată fi uns din nou, în timp ce dom’ Costel de la judeţ doar pe la 33%, ca să poată fi ţinut în şah. Aşadar, ca să fim chit, noi vă propunem ceva mai cinstit: un şah pat, ura şi la gară!

PS: Apropo de justiţie, nu putem să nu pomenim olecuţăşi de marea dezamăgire care este prezidentul-pălugă de la Cotroceni, cel care a păcălit milioane de alegători cu susţinerea lui pentru o justiţie curată iar acum a dat cărţile pe faţă, reuşind ce nici Dragnea nu a reuşit: adoptarea pachetului antireformă înainte de avizul Comisiei de la Veneţia, aşa cum ceruse UE. Din păcate, e cum mai rău: nu mai avem ce face… Decât să căscăm ochii mai bine la alegerile viitoare, peste 2 ani.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii