Unde se duc şefii băieţilor cu ochi albaştri de la Iaşi când se duc? Iacătă-l pe unul dintre ei!

sâmbătă, 18 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Unde se duc şefii băieţilor cu ochi albaştri de la Iaşi când se duc? Iacătă-l pe unul dintre ei!

Aţi observatără probabil deja că, după ce ies din funcţie, majoritatea acestor şefi din serviciile judeţene ale băieţilor cu ochi albaştri parcă dispar în ceaţă.

Nu toţi însă, iar exemple ar fi mai multe, strânse de noi de-a lungul timpului. Cel mai haios caz însă ni se pare cel al unui fost şef de la „Doi şi-un sfertul” de pe lângă Poliţia ieşeană din Copou, şef plecat din funcţie, încă în putere, dar cu pensie specială, de acum ceva anişori, acuşica pe la câşlegile electorale parcă se fac zece.

Da, despre dom’ Bazil Aioanei este vorba, stimaţi ascultători. Omul s-a lansat zice-se în scriitură, după ce şi-a făcut o pensiune undeva prin zona Bucovinei, Casa Ileana din zona Câmpulung, unde locuieşte cam tot timpul, şi unde chiar participă la tot felul de manifestări pline de patriotism şi de dăcie de la mama lor. Iaca aşadar un eveniment cu buciume din cele patrioate grav, dar şi titlurile cărţilor, în imaginile de mai jos, dom’ Bazil fiind cel din mijloc, cu fireturile de rezervist puse neregulamentar, prea pe chept, şi cu cămaşa neregulamentară:

Na, acuma spuneţi şi voi dacă omul nu merită pe bune pensioul ăla special! Cât despre cărţi, dar şi altele, haideţi să vorbim mai la o miercure sau joi, aşa. Că nu face să vă stricăm acuma uichendul…

Încă una cu băieţi cu ochi albaştri şi verzi de furie

Şi dacă tot veni vorba de băieţii cu ochi albaştri, haideţi să vă spunem două vorbe şi despre cazul zilei de la Iaşi: descinderea de la marele şpital şi doftorul vizat în cauză, plus ciudăţeniile aferente.

De-un par egzamplu, auzim de la amici de-ai noştri din zona Capitalei că cel în cauză, un pasionat de artă, cum altfel, este un băiat de oameni cu mare influenţă la vremea lor. Tatăl a fost şeful Gospodăriei de partid de la Bucureşti, fiind printre altele la un moment dar chiar şi şef al lui Dan Voiculescu ”Varanul”, în timp ce mama a fost, cum altfel, colonel SRI. Totodată, cică un verişor este şi acum în conducerea SIE, în timp ce o verişoară este şefă la Trebonalul Bucureşti.

Deci, despre ce vorbim? Hm, se scarpină pe burtă băieţii cu ochi albaştri şi grade verzi? Sau are legătură cu războiul din Ucraina?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii