Unic! Meci de polo cu raci şi vaci în bazin!

vineri, 12 iulie 2019, 07:00
3 MIN
 Unic! Meci de polo cu raci şi vaci în bazin!

* A fost campionat de fotbal U21, iar rezultatele tinerilor fotbalişti români au dat aripi de curaj tuturor sportivilor autohtoni: chiar şi jucătorii de polo comunal au fost mândri şi au încercat să se autodepăşească. În piscina din Machitori, amenajată din fonduri europene într-o campanie electorală de prin 2012 şi folosită la spălat covoare sau la pescuit mormoloci, s-a desfăşurat o atractivă partidă între echipa gazdă "Răcuşorii" şi "Fitofagii" din Acarieni; corespondentul nostru ne-a dat detalii:

* Fiindcă echipele n-au căşti de baie colorate, să se deosebească jucătorii, s-a tras la sorţi şi s-a decis ca gazdele să poarte băşti, iar oaspeţii căciuli de miel brumăriu; cei din urmă au protestat, spunând că orice căciulă udă e grea şi trage capul la fund.

* Când au văzut bazinul, jucătorii ambelor echipe au protestat, zicând că în viaţa lor nu se vor băga în chestia aia, pe motiv că nu conţine decât apă, iar ei nu se ating de aşa ceva, nu pun nici măcar în vin, nu dau nici măcar la copii sau la animale; din fericire, suporterii din jurul piscinei i-au împins în bazin cu picioare în spate.

* Oaspeţii au început partida în apărare, jucătorii formând o puternică linie defensivă în faţa portarului precum, odinioară, răzeşii în faţa Cetăţii de Scaun. Atacanţii echipei din Machitori şi-au oprit ofensiva, scârbiţi, văzând că în dreptul liniei de apărare apa devenise galbenă şi cu bulbuci, ca într-un jacuzzi.

* Supăraţi că atacul echipei preferate a fost blocat, suporterii gazdelor au început să arunce în bazin mascote ale echipei, adică raci vii, care să-i ciupească pe jucători şi să-i facă mai activi şi mai combativi. Efectul racilor vii a fost nul, fiindcă, după cum au declarat ulterior antrenorii celor două echipe, "toţi jucătorii erau deja bine ciupiţi, încă dinaintea partidei, ciupiturile de rac au fost nimic pe lângă cele de la rachiu!".

* După câteva minute, apărătorii echipei gazdă l-au băgat la fund pe un atacant de la oaspeţi şi l-au ţinut acolo până când acesta s-a smucit şi a ieşit la suprafaţă urlând că a văzut, pe fundul bazinului olimpic, un domn cu bolovan la gât şi alţi patru cu patine.

* Spre deosebire de meciurile de fotbal din campionatele străine, în timpul cărora se mai întâmplă să coboare pe teren, alergând, câte un suporter în pielea goală, meciul nostru de polo a fost întrerupt doar de un cetăţean complet îmbrăcat, în costum şi cu cravată, care a sărit în piscină şi a început să înoate repede, dar a fost prins de nişte jucători şi bătut; s-a descoperit că omul era primarul din Acarieni, care alunecase pe un săpun lăsat anume pe marginea bazinului.

* Partida s-a încheiat 0-0 (la pauză, tot 0-0), după ce nişte vaci din sat au sărit să bea din piscină; jucătorii au ieşit din apă şi, cum n-au avut tricouri, ca fotbaliştii (care fac schimb la sfârşit de meci), şi-au schimbat chiloţii între ei…

Comentarii