Universitatea de Ştiinţele Vieţii îşi deschide porţile pentru copiii de grădiniţă şi şcolari

vineri, 29 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Universitatea de Ştiinţele Vieţii îşi deschide porţile pentru copiii de grădiniţă şi şcolari

Preşcolarii şi şcolarii din Iaşi sunt aşteptaţi la universitate. Două săptămâni din luna octombrie au fost declarate “săptămâni cu porţi deschise” la Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, iar instituţia de învăţământ superior îi aşteaptă pe copiii de grădiniţă şi pe cei din clasele primare şi gimnaziale să le arate ferma didactică şi muzeul de anatomie din cadrul USV Iaşi.

Pentru preşcolari şi şcolari, porţile USV Iaşi vor fi deschise săptămâna viitoare şi în ultima săptămână din octombrie (02 – 06 octombrie 2023 şi 23 – 27 octombrie 2023). Prin această acţiune, universitatea vrea să le ofere copiilor experienţe captivante, dar îşi asigură şi un “lot” de candidaţi pentru următorii 5 – 12 ani. Pentru că o parte dintre copiii care vor vizita universitatea ar putea reveni la USV, ca studenţi.

Pentru liceeni, pe de altă parte, porţile Universităţii de Ştiinţele Vieţii din Iaşi sunt permanent deschise. Instituţia de învăţământ superior vrea să devină un reper pentru tinerii care în următorii ani vor decide la ce universitate să îşi continue studiile, aşa că îi îmbie de pe acum cu experienţe captivante. Printre altele, liceenii vor putea să vadă camerele climatice ale Fitotronului Institutului de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu sau mini-făbricuţele de bere sau de procesare a laptelui, a cărnii sau de patiserie şi panificaţie şi muzeul de anatomie al USV, care promite să le prezinte exponate unice.

Evident, pe parcursul turului universitar, tinerii vizitatori vor primi informaţii referitoare la oferta academica a Universităţii ieşene de Ştiinţele Vieţii, vor fi îndrumaţi spre biblioteca USV, despre care reprezentanţii universităţii spun că este una dintre cele mai moderne din spaţiul universitar ieşean, iar la final posibililor viitori studenţi li se va dezvălui Baza sportivă: terenuri de fotbal cu gazon artificial şi nocturnă, teren de baschet şi handbal, sala de fitness, teren şi sală de tenis. 

Comentarii