Universitatea Tehnică a participat la un târg educaţional în Japonia

vineri, 25 mai 2018, 01:56
2 MIN
 Universitatea Tehnică a participat la un târg educaţional în Japonia

Politehnica ieşeană şi-a prezentat oferta educaţională în cadrul unui târg organizat în Japonia.

Univer­sitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ a fost singura universitate tehnică din România prezentă la Târgul Eu­ropean pentru Studii Superioare organizat la Tokyo şi Osaka şi singura universitate din Iaşi. Delegaţia TUIASI s-a numărat printre cele 5 universităţi din ţară şi cele 130 de universităţi din Europa care au participat la European Higher Educa­tion Fair – EHEF, în cadrul întâlni­rilor de la Tokyo şi Osaka stabilindu-se o serie de parteneriate noi între instituţia de învăţământ superior din Iaşi şi universităţi japoneze în vederea realizării unor mobilităţi de studiu.

Vizita în Japonia a avut loc între 18 şi 20 mai, delegaţia TUIASI, alcătuită din rectorul universităţii, prof.univ.dr.ing. Dan Caşcaval, şi prorectorul responsabil cu managementul resurselor, prof. univ.dr.ing. Marcel Istrate, având mai multe întâlniri cu universităţile japoneze pe tema colaborării în cadrul proiectelor de tip Erasmus+ în data de 18 mai, în timp ce pe 19 şi 20 au participat la târgul edu­caţional, întâi la Tokyo, apoi la Osaka.

„Întâlnirile au avut două componente principale, şi anume parteneriatele de tip Erasmus+ cu universităţile japoneze şi prezen­tarea ofertei educaţionale pentru cele trei cicluri de studii universitare. În cadrul primului obiectiv, este de remarcat faptul că România se situează pe locul 6 în Uniunea Europeană după numărul acordurilor încheiate cu Japonia, peste 80, pe primul loc fiind Franţa“, a precizat rectorul Dan Caşcaval.

În prezent, Universitatea Tehnică des­făşoară trei parteneriate cu universităţile japoneze, însă, după dis­cuţiile avute în această perioadă, rectorul a apreciat că se vor multiplica şi diversifica formele de cola­borare. Acesta a explicat că există premisele dezvoltării colaborărilor şi pentru că a fost decisă la nivelul Comisiei Europene creşterea fondurilor pentru parteneriatele Eras­mus+ cu peste 40% până în 2020, ceea ce ar aduce în plus aproximativ 16,5 miliarde de euro în cadrul acestui program.

Comentarii