Universităţile pregătesc admiterea de toamnă pentru începutul lunii septembrie. Tot ce trebuie să ştiţi!

miercuri, 17 august 2022, 01:50
2 MIN
 Universităţile pregătesc admiterea de toamnă pentru începutul lunii septembrie. Tot ce trebuie să ştiţi!

După una dintre cele mai reuşite sesiuni de admitere de vară din ultimii ani, universităţile din capitala Moldovei se pregătesc pentru sesiunea din toamnă a admiterii, care este aşteptată să înceapă la finalul lunii august – primele zile din septembrie. 

Ulterior, instituţiile de învăţământ superior vor începe procesul de cazare pentru ca, de la finalul lunii septembrie, studenţii să se reîntoarcă la cursuri. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a anunţat că va organiza admiterea de toamnă din 2022 în perioada 5 – 16 septembrie, urmând a fi locuri disponibile la toate facultăţile mai puţin la Arhitectură şi Automatică şi Calculatoare. Rezultatele preliminare se depun pe 17 septembrie, contestaţiile vor fi în perioada 17 – 19 septembrie, iar confirmarea locului şi depunerea actelor în original are loc în intervalul 19 – 20 septembrie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 septembrie.

O surpriză avem anul acesta la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF), care va organiza în perioada 7 – 14 septembrie admiterea pentru specializările la a doua facultate, pentru tinerii care au deja o diplomă de licenţă. Nu se va organiza admitere la niciun alt program de studiu. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a anunţat că va organiza admiterea în perioada 5 – 7 septembrie pentru facultăţile care nu şi-au ocupat integral locurile. Deşi aceştia nu au făcut un anunţ public după admitere, din cifrele înscrierilor putem deduce că la Drept, Informatică, mai multe specializări de la Psihologie şi de la Economie nu se va mai organiza admitere. Dosarele pot fi depuse în format fizic şi online, iar până pe 9 septembrie vor fi afişate rezultatele.

O perioadă similară este şi la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” (USV), care va primi dosare în perioada 5 – 8 septembrie, iar pe 9 candidaţii vor şti dacă au intrat sau nu. „Candidaţii declaraţi admişi vor încheia contractul de şcolarizare şi vor achita taxa de înmatriculare în valoare de 100 lei. Perioada de înmatriculare pentru sesiunea din toamnă este 9-12 septembrie 2022. Neprezentarea dosarului cu actele în original în termenul de mai sus atrage după sine pierderea dreptului de şcolarizare pe locurile subvenţionate de la bugetul de stat”, au precizat reprezentanţii universităţii.

Comentarii