UNStudio, câştigătorul concursului internaţional pentru amenajarea zonei centrale a Iaşului!

joi, 30 iunie 2022, 15:16
1 MIN
 UNStudio, câştigătorul concursului internaţional pentru amenajarea zonei centrale a Iaşului!

Proiectul propus de UNStudio este câştigătorul concursului internaţional de arhitectură pentru amenajarea unui perimetru din zona centrală a Iaşului, o competiţie organizată de Iulius. În tema de proiectare a fost prevăzută o funcțiune mixtă pentru clădiri: rezidențial, cu spații comerciale la parter (zonă de retail).

Soluţia a fost aleasă de un juriu format din istoricul Cătălin Turliuc şi arhitecţii Şerban Ţigănaş, Augustin Ioan, Dragoş Ciolacu, Mihai Corneliu Drişcu şi Matei Bogoescu, specializaţi în aspecte de patrimoniu, urbanism, arhitectură contemporană şi valorificarea spaţiului public.

CITESTE SI: IULIUS prezintă publicului soluțiile propuse de Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects pentru un viitor proiect de dezvoltare în zona Sfântul Andrei din Iași

Patru birouri de arhitectură din topurile mondiale de specialitate și-au expus soluțiile propuse în cadrul concursului internațional de specialitate, organizat de IULIUS, pentru un viitor proiect de dezvoltare în zona Sfântul Andrei, la Palatul Culturii.

Au participat birouri care au creat printre cele mai ambiţioase repere arhitecturale din marile oraşe ale lumii, precum sediul Apple – Apple Park California (Foster+Partners), clădirea cu funcţiuni mixte – Markthal Rotterdam (MVRDV), ansamblul mixed-use Four Frankfurt (UNStudio) şi National Museum of XXI Century Arts din Roma (Zaha Hadid Architects).

Comentarii