Unul dintre cei mai importanți scriitori englezi actuali, botezat ortodox în Irlanda de un preot din Câmpulung Moldovenesc

sâmbătă, 13 februarie 2021, 18:25
2 MIN
 Unul dintre cei mai importanți scriitori englezi actuali, botezat ortodox în Irlanda de un preot din Câmpulung Moldovenesc

Paul Kingsnorth, unul din cei mai importanți scriitori englezi în viață, s-a botezat ortodox la mănăstirea românească din Shannonbridge, Irlanda. L-a botezat  duhovnicul său, Părintele Tudor Ghiță, parohul comunității românești din Galway. Părintele Tudor Ghiță este originar din Câmpulung Moldovenesc, de unde a și comandat iconostasul mobil din lemn de tei al Bisericii „Sf. Nicolae și Sf. Brigitte de Kildare” din Galway, relatează Basilica.ro.  

„Prima dată m-am întâlnit cu Ortodoxia cu patru ani în urmă, când am pășit într-o bisericuță bucureșteană. Experiența a fost atât de puternică, încât m-a marcat pentru totdeauna. Desigur, nu-mi puteam da seama că avea să mă conducă într-o călătorie la capătul căreia voi deveni membru al Bisericii Ortodoxe Române”, a declarat Paul Kingsnorth pentru Basilica.ro.

Evenimentul a avut loc chiar de Bobotează.

„Am ieșit din apă foarte înfrigurat, dar plin de bucurie și pace. Și cu sentimentul tot mai puternic că am ajuns acolo unde îmi era locul. Primirea mea în Biserica Ortodoxă Română este un mare privilegiu. Și comunitatea [românească] de aici, din Irlanda, m-a primit ca o familie”, a mărturisit scriitorul.

Părintele Tudor Ghiță a povestit că nu a încercat nicio clipă să-l convertească pe Paul Kingsnorth. Dar cei doi s-au întâlnit adesea la mănăstire și au stat mult de vorbă.

„Era hotărât să vină în Ortodoxie, dar eu l-am sfătuit să-și tempereze entuziasmul și să nu se aștepte să vadă îngerii zburând prin biserică”, povestește parohul din Galway. El a vrut să-l facă să înțeleagă că a fi creștin este o muncă permanentă, iar bucuria este una de natură spirituală.

Continuarea, pe obiectivdesuceava.ro

Comentarii