Unul dintre cei mai iubiţi artişti români a rămas orfan de mic şi nu a vorbit până la 4 ani

sâmbătă, 07 octombrie 2023, 15:57
2 MIN
 Unul dintre cei mai iubiţi artişti români a rămas orfan de mic şi nu a vorbit până la 4 ani

Este un artist desăvârşit, cunoscut şi îndrăgit de întreaga ţară şi îl vedem mereu cu zâmbetul pe buze. Puţini ştiu însă despre el că a avut o copilărie dură. A văzut, de mic, ce înseamnă lipsurile şi şi-a pierdut mama la o vârstă foarte fragedă. Tu l-ai recunoscut? Copilaşul din imagine a ajuns astăzi unul dintre cei mai apreciaţi şi cunoscuţi muzicieni de la noi din ţară. 

Puţini ştiu însă drama prin care a trecut. Da, este vorba despre Horia Brenciu. Iată cum a ajuns în muzică şi ce copilărie grea a trăit. Îi ascultăm muzica şi ne încântă mereu cu prezenţa sa pe scenă, ori pe micile ecrane. Horia Brenciu este o prezenţă îndrăgită de public. Puţini ştiu însă dramele prin care artistul a trecut, pe vremea când era doar un copil. E un subiect delicat, despre care, în general, evită să vorbească. A văzut, de mic, ce înseamnă lipsurile. Părinţii lui nu au avut prea mari posibilităţi materiale, pentru a le oferi celor mici tot ce îşi doresc şi o copilărie lipsită de griji. I-a fost greu, a învăţat ce înseamnă munca şi foametea. Dar cel mai rău, pe când avea dor 11 ani, mama artistului s-a stins din viaţă.

„Noi am fost o familie, cred că puţină lume ştie lucrul ăsta, noi am fost o familie săracă. Mama a dispărut dintre noi când eu aveam 11 ani şi fratele meu 10. Brusc, eu şi tata am simţit că trebuie să reglăm anumite îndatoriri pe care le avea mama. Tata s-a ocupat cât a putut de educaţie şi el era bucătarul în casă. (…) La Braşov, nu numai că nu se găsea nimic (de mâncare) şi cozile erau de la 2-3-4 dimineaţa, dar se mai şi stingea lumina”, a spus Horia Brenciu, potrivit Spynews.

Mai multe detalii gasiţi pe newsweek.ro

 

Comentarii