UPDATE: Bărbatul luat de ape în Schitu Duca a fost găsit decedat într-o râpă (FOTO-VIDEO)

sâmbătă, 14 mai 2022, 10:18
2 MIN
 UPDATE: Bărbatul luat de ape în Schitu Duca a fost găsit decedat într-o râpă (FOTO-VIDEO)

Un căruţaş în vârstă de 52 de ani este dispărut de ieri seară, el fiind surprins de o viitură puternică. Autorităţile au găsit doar un cal, care era viu, unul mort şi resturi din atelaj. 

UPDATE (12:10)  Bărbatul în vârstă de 52 de ani care a fost surprins de o viitură puternică în satul Pocreaca, din comuna Schitu Duca, în timp ce se afla în căruţa sa a fost găsit după două zile de căutări într-o zonă abruptă. El este decedat la cinci kilometri fata locul unde a fost raportat initial accidentul.

UPDATE : Misiunea de căutare a bărbatului dispărut la Schitu Ducu (localitatea Pocreaca), vineri după amiază din cauza unei viituri puternice, a fost realuată astăzi dimineaţă la ora 07.00. El nu a fost găsit nici vineri şi nici pe parcursul zilei de ieri.

TEXT INITIAL: “La ora 19.05 am fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 că în localitatea Pocreaca, comuna Schitu Duca, în apropierea drumului comunal, o căruță cu doi cai și căruțaș au fost luați de o viitură”, conform datelor oficiale.

La locul evenimentului a fost deplasată echipa de scafandri, un echipaj de intervenție, un echipaj de prim ajutor calificat, echipaje ale IPJ si membri din cadrul serviciului voluntar. În jurul orei 20.00 un cal a fost salvat, celălalt era mort, prins sub căruță. Căruțașul, bărbat, în vârstă de 52 de ani nu a fost găsit. La ora 21.40 au fost sistate căutările, iar dimineață, începând cu ora 08.00 au fost reluate căutările persoanei dispărute.

“Au fost transmise mesaje  de atenționare pentru fenomenele meteorologice periculoase și au fost emise 3 mesaje Ro-Alert pentru partea de NV a județului, Centrul județului, municipiul Iași și zonele apropiate.

Au fost peste 50 de apeluri la ”numărul unic de urgență 112”, dintre care cele mai multe apeluri au fost în municipiul Iași și zonele limitrofe în care au fost semnalate căderea copacilor, acoperișuri smulse, curți inundate. Forțele și mijloacele de intervenție ale inspectoratului în cooperare cu cele ale Serviciului voluntar pentru situații de urgență, ale IPJ, operatorului de energie electrică și ale operatorului de administrare a domeniului public au intervenit pentru restabilirea stării de normalitate.

Recomandăm cetățenilor să se informeze despre aceste fenomene și să evite deplasările în aceste perioade de intensitate maximă. Să întrerupă orice activitate în aer liber și să se adăpostească într-un loc în care le oferă siguranță”, arată un mesaj transmis de autorităţi.

Comentarii