USAMV a început admiterea

joi, 12 iulie 2018, 01:50
2 MIN
 USAMV a început admiterea

Ca o noutate, la „Medicină Veterinară“ se dă din acest an testare scrisă. Oficialii instituţiei spun că secţiile de aici oferă absolvenţilor o inserţie foarte bună şi rapidă pe piaţa muncii.

De astăzi începe admiterea şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“, după ce la Universitatea Tehnică“ înscrierile au început de luni. Viitorii studenţi ai USAMV pot să îşi depună dosarele pentru înscrierile la programele de licenţă şi master până pe 21 iulie, între orele 8.00 şi 16.00. În total, USAMV scoate la concurs în această vară 1.000 de locuri finanţate de la bugetul de stat, dar şi cu taxă, în cadrul a 16 programe de studiu la licenţă la patru facultăţi – Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Medicină Veterinară. „Un element de noutate pentru acest an îl reprezintă admiterea la Facultatea de Medicină Veterinară, unde candidaţii trebuie să susţină un test-grilă format din 90 de întrebări din disciplinele Biologie şi Chimie, care se va desfăşura în data de 21 iulie. La celelalte trei facultăţi, admiterea se face fără probe de examen, pentru toate domeniile. Criteriile de admitere sunt notele obţinute la bacalaureat: 50% nota la Limba şi literatura română şi 50% nota la o altă probă scrisă, la alegere“, au precizat reprezentanţii USAMV.

Universitatea oferă posibilitatea candidaţilor de a se înscrie şi online pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/, iar după afişarea rezultatelor cei admişi trebuie să se prezinte la sediul USAMV pentru a se înmatricula. „Calitatea învăţământului şi diversitatea posibilităţilor de angajare fac posibilă inserţia rapidă a absolvenţilor pe piaţa muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de creşterea animalelor, cât şi în firme de prelucrarea produselor alimentare, în instituţii descentralizate ale statului pentru agricultură, birouri de consultanţă, firme şi unităţi de turism, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distribuţie a inputurilor pentru sectorul agricol şi agroalimentar şi în circumscripţii sanitar-veterinare“, au mai specificat reprezentanţii USAMV. Locurile rămase libere vor fi scoase la înscriere în toamnă, 6 – 11 septembrie, iar taxa de înscriere pentru admitere este de 150 de lei. 

 

 

Comentarii